Site name

Obradović prevezen u bolnicu, policija tražila podatke

Hitna pomoć prevezla je večeras u bolnicu direktora Vranjskih Vukašina Obradovića, koji zbog gašenja tog nedeljnika od jutros štrajkuje glađu, javlja portal Cenzolovka.

15

Piše: B. C.

Vranje, Beograd 20. septembar 2017. 00:14

Foto: Cenzolovka

Obradoviću, koji je tokom dana boravio u redakciji Vranjskih, tokom večeri je pozlilo, zbog čega su došli lekari hitne pomoći, pregledali ga i zaključili da mu je potrebna bolnička nega i dodatni pregledi, na šta je on pristao, piše Cenzolovka.

Kako javljaju Danasu kolege novinari koji su otišli u Vranje, Obradović je trenutno na infuziji i ceo lekarski tim nadgleda njegovo zdravstveno stanje. Takođe, dodaju da je policija nešto pre ponoći došla u Hitnu pomoć i tražila podatke o tome koliki je bio pritisak Obradoviću u trenutku kada je hospitalizovan.

Sa njim je poslednjih sati u redakciji bilo nekoliko kolega koji su ga ubeđivali da obustavi štrajk glađu, što je odbijao. Inače, Vukašin Obradović je juče doneo odluku o gašenju Vranjskih zbog finansijskih i političkih pritisaka koje nisu više mogli da izdrže, nakon čega je otpočeo štrajk glađu.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić, koji se večeras nalazi u Vranju, izjavio je pre par sati da će direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih sutra poslati svoje zahteve Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi. "Od trenutka od kada preda te zahteve, sudbina Vranjskih i njegova sudbina više nisu u njegovim rukama nego u rukama Republike Srbije", rekao je Lekić.

Tokom večeri je u Beogradu ispred zgrade Vlade održan protest pod nazivom „Stojimo uz Vranjske“, koji je ujedno bio i čin solidarnosti sa ovim nedeljnikom i Obradovićem.

Nakon što je u ponedeljak objavio prestanak izlaska štampanog i onlajn izdanja vlasnik i glavni urednik nedeljnika Novine Vranjske Vukašin Obradović, danas prepodne počeo je štrajk glađu u prostorijama redakcije.

povezane vesti

komentari (15)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Vranjanka

19. septembar 2017.

Svi smo mi Vukasin

Mister Hajd

20. septembar 2017.

Pljujemo Vučićevu policiji, a vidite kako ona brine o Vukašinu...Siguran sam da su se zabrinuli za zdravlje čoveka. A možda ja poseti i Vučić , posetio je i Pinkovu "novinarku"u bolnici. Ipak je on predsednik svih gradjana...

dejan

20. septembar 2017.

Al je izdrzao svaka mu cast.Ceo jedan dan. E batice ne znas ti sta je to strajk gladju.Nego pravis neki cirkus i budale od nas zato sto ne mozes vise da cuclas opstinsku kasu. Ovaj strajk gladju od jednog dana ce verovatno uci u anale i biti dobra osnova za mnoge buduce viceve.

Ivan@gmail.com

20. septembar 2017.

Po kom osnovu policija moze da uzima podatke o zdravstvenom stanju i da li su doktori dali te podatke?

sailor

20. septembar 2017.

Ako je neko u Hitnoj pomoci dao podatke o zdravstvenom stanju bolesnika, bez sudskog naloga, pocinio je krivicno delo kao i policajac koji je to trazio!

Milanko Vitomir

20. septembar 2017.

Greška je ako Obradović misli da štrajkom može da reši finansijske probleme u koje su zapale Vranjanke.

Ivanitza

20. septembar 2017.

I ovo je štrajk glađu???Sve mi se čini da se prepumpavaju dešavanja!Govori o pritiscima?Smejem se!

Dragana

20. septembar 2017.

Želim mu brz oporavak.

Dejan Bozovic

20. septembar 2017.

Zao mi je coveka. Ali ovako radikalne metode nikome nisu donele nista dobro.

mimi

20. septembar 2017.

Da me izvinu braca Romi, nista licno, ali sto bi nas narod rekao "cisto ciganisanje."

????

20. septembar 2017.

Botovi podrzavaju cak i potencijalno nezakonito delovanje policije.Tek za slucaj ako se i desilo.Ko normalan moze podrzati nesto nezakonito?

Tetka iz Kanade

20. septembar 2017.

Policija je tražila podatke o tome koliki je pritisak imao Obradović. Pa ja za ovo prvi put , čime se bavi Policija. Verovatno se pripremaju da ga odvedu u stanicu , urade EKG i propišu terapiju. Tek tada Dr.Slina može da poveže neke pritiske sa nekim novinama i neka lica sa nekim EKGom.

Milan

21. septembar 2017.

Botovi su obesmislili pozitivne i negativne ocene komentara. To bi trebalo ukinuti na svakom sajtu, pa neka im ostane samo Pink da tamo klikću. Podrška Vranjskim novinama.

Sasa

21. septembar 2017.

@Milan Samo vi botovi brojite pozitivne i negativne ocene na komentare. Normalni ljudi napisu svoje misljenje.

Moмчило

22. septembar 2017.

Одговор Дејану: Можда треба да пита Тому Николића како се штрајкује глађу!