Site name

Migovi sutra u Beogradu

Posle brojnih komplikovanih administrativnih procedura, šest lovaca "Mig 29", koje je Rusija poklonila Srbiji, sutra dolaze u Beograd, preneo je Sputnik.

1

Piše: FoNet

Beograd 01. oktobar 2017. 17:11

Foto: EPA/ Leszek Szymanski

Plan je da svi delovi šest lovaca budu dopremljeni do 6. oktobra, a njihova svečana premijera biće organizovana 20. oktobra.

Kako Sputnjik ekskluzivno saznaje, isporuka šest aviona kreće u podne iz Avijacijskog zavoda u Luhovicama pored Moskve, pa se očekuje da prvi "Antonov 124“ na vojni aerodrom u Batajnici sleti oko 14:30 časova.

Ruski "migovi“ nedavno su osveženi novom bojom u avio-zavodu u Moskvi, a nakon toga su rastavljeni, kako bi u delovima bili dopremljeni u Srbiju.

Pošto je ponovno sastavljanje letelica prilično komplikovano, sa "migovima“ stižu i ruski tehničari koji će raditi na sklapanju aviona zajedno sa srpskim kolegama.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ranije je izjavio da će avioni biti prikazani javnosti 20. oktobra na paradi povodom Dana oslobođenja Beograda, za kada je najavljen dolazak u Beograd ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

nebo

01. oktobar 2017.

Veliko hvala Rusiji!