Site name

Dojčinović: Izveštaj o Savamali dokaz nerada policije

Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevan Dojčinović izjavio je za N1, govoreći o izveštaju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o rušenju u Savamali, da proizilazi da su o tom slučaju više informacija otkrili novinari nego policija svojom istragom.

2

Piše: FoNet

Beograd 03. oktobar 2017. 23:20

Foto: Medija centar

"U izveštaju nismo mnogo saznali o događaju, već više otkriva drugu stranu - nerad policije. Jer, policija ni nakon godinu dana nije uspela da doprinese rešavanju slučaja. Ne znam zašto su ga onda krili, možda da bi sakrili svoj nerad", rekao je on.

Dojčinović je podsetio da je postojala atmosfera i verovanje da se nešto stvarno radi.

"To je bio privid. Apsolutno ništa nije utvrđeno, mislili smo da će otkriti bar imena ko je vozio bagere i rušio, ko je zarobio građane, ali u izveštaju nema apsolutno ničega. Godinu dana je bačeno niz vodu", rekao je on.

Dodao je da policija nije saslušala sve potencijalne svedoke, poput supruge gradonačelnika Beograda, kao i tada predsednika Vlade Aleksandra Vučića.

"Kad se pogleda izveštaj, deluje kao da je policija htela da dokaže ono što se već javno znalo. Imamo prepričanu priču koju su mediji već objavili, samo sa više detalja. Zaključak je da se postavlja pitanje da li će slučaj ikad biti rešen", ocenio je on.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Nole5

04. oktobar 2017.

Mislim da je prošlo skoro godinu i po dana i to je stvarno velika sramota i to je i za očekivati. Pa gde da organizatori procesuiraju sami sebe. Ovo je tako loše da ni novi 5 oktobar ne može da reši. Ovo je takva banana u svakom smislu zemlja i veoma nebezbedna po gradjane i ovo će se rešavati očigledno opet sve na ulici, jer kada insitucije ne deluju ostaje samo ulica.

ZEC

04. oktobar 2017.

Nerad policije, to ispade i stefanović nedodirljiv kad nije smenjen, desice se narod !