Site name

Ministar izabrao direktorku škole u Zemunu

Ministar Mladen Šarčević imenovao je Gordanu Srećković za novog vršioca dužnosti direktora OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu.

3

Piše: Danas Online

06. oktobar 2017. 16:44

Foto: www.osnovneskole.edukacija.rs

Prema pisanju BIRN, novoimenovana direktorka Gordana Srećković, nastavnica engleskog jezika, preuzela je dužnost u utorak 3. oktobra 2017. godine, a takva odluka Ministarstva nije kod svih roditelja i nastavnika koji su učestvovali u skoro jednomesečnom protestu, naišla na pozitivnu reakciju.

Kako navode, očekivalo se, naime, da će na to mesto biti imenovan Zdenko Tošić koji je na glasanju na sednici nastavničkog veća, dobio najveći broj glasova. Čak 40 kolega podržalo je njegov izbor za v.d. direktora škole, dok je za drugoplasiranu Gordanu Srećković, svoj glas dalo četvoro nastavnika.

I dok deo roditelja i kolektiva smatra da je ministar Mladen Šarčević izborom Gordane Srećković prekršio dogovor, drugi ocenjuju da je odluka doneta u okvirima onoga o čemu se razgovaralo na sastanku sa predstavnicima Ministarstva prosvete i Gradskog sekretarijata za obrazovanje 27. septembra 2017, jer je izabran kandidat kojeg je predložila škola.

Oni koji tvrde da je dogovor prekršen, kažu da je na pomenutom sastanku sa predstavnicima Grada i resornim ministarstvom dogovoreno da škola Ministarstvu prosvete dostavi imena tri kandidata, ali pro forme, što je kolektiv „Miletića“ i učinio, očekujući da će ministar Šarčević za novog v.d. direktora imenovati nastavnika Tošića.

Ministar se, međutim, opredelio za kandidata koji je dobio desetostruko manju podršku kolektiva.

U Ministarstvu prosvete za BIRN kažu da dogovor nije prekršen, jer je na sastanku postignut jasan dogovor da će kolektiv predložiti tri kandidata i da će ministar nakon razgovora sa njima izabrati vršioca dužnosti direktora.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Po dogovoru

06. oktobar 2017.

Ništa novo, šibicari ponovo ošišali ovce!

Siniša Živković

07. oktobar 2017.

Šarčević se uporni inati i sa nastavničkim kolektivom i sa roditeljima učenika. Zašto? Zašto ova vlast u velikom broju slučajeva radi sve ono što je suprotno želji građana? Međutim još je veća tajna: zašto, uprkosu inaćenju građanima, naprednjaci stalno osvajaju toliko mnogo glasova. Da li su građani postali mazohisti, šta je ovde u pitanju?

Sima

12. oktobar 2017.

E roditelji, roditelji! Vi pregovarajte sa nepismenim lopovima i sad se cudite sto su vas preveli zedne preko vode