Site name

FDU podržava svoje studente

Izborno veće Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu saopštilo je danas, povodom zahteva MUP Srbije za pokretanje prekršajnog postupka protiv dvojice studenata tog fakulteta za koje policija smatra da su organizovali neprijavljeni skup, da podržava svoje studenete u slobodnom iskazivanju mišljenja.

3

Piše: Fonet

Beograd 06. oktobar 2017. 17:23

Fakultet dramskih umetnosti Foto: bg.ac.rs

U saopštenju se navodi da Fakultet dramskih umetnosti principijelno štiti pravo na slobodu mišljenja, kretanja i izražavanja. Smatramo da je naša profesionalna obaveza da naše studente zaštitimo od političkih i drugih pritisaka, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, Izborno veće FDU čine svi nastavnici i saradnici koji su u radnom odnosu sa punim radnim vremenom, a to veće je reagovalo povodom odluke MUP da zatraži postupak pred Prekršajnim sudom protiv studenata Pavla Terzića i Gavrila Vučetića.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Baba Mira

06. oktobar 2017.

Bravo profesori FDU! Vi ste jedino svetlo u srpskoj ubudjaloj univerzitetskoj sredini, koju su osvojili mediokriteti kojima je sopstveni konfor i zarada iznad buducnosti studenata koje skoluju! Divim vam se!

radovan

06. oktobar 2017.

Svaka cast FDU-ovci!

natalija

07. oktobar 2017.

Nisam verovala da ću dočekati da se jedan fakultet u Srbiji ponaša kako treba da se ponaša akademska sredina, da brani prava na slobodu mišljenja i izražavanja. Imate moju punu podršku.