Site name

Protest u Tutinu zbog ubistva Fahrudina Skarepa

U Tutinu danas je održan protest zbog ubistva Fahrudina Skarepa tokom policijske akcije. Građani su zatražili hitno rasvetljavanje ubistva, kao i smenu načelnika Policijske stanice u Tutinu i komandira Saše Savića.

Piše: Danas Online

06. oktobar 2017. 18:02

Tutin Foto: Printscreen

Građani traže i da se ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izvini porodici ubijenog mladića i svim građanima Sandžaka zbog izjava datih neposredno nakon ubistva.

Skup je prošao bez incidenata, a okupljeni su prošetali Tutinom noseći transparente na kojima je pisalo, između ostalog, "Stop ubijanju, stop iseljavanju iz Sandžaka", "Policija ubija decu" i "Kazne za ubice i nalogodavce".

Organizator skupa Naser Bakić rekao je za Radio Sto plus da su dugogodišnji problemi u Sandžaku kulminirali nedavnim ubistvom Fahruna Skarepa, na koga je pucao policajac.

"Građani Tutina decenijama žive zajedno s komšijama Srbima i nemaju problem zbog nacionalnosti, već zbog bahatog ponašanja policije u poslednjih nekoliko godina. Ukoliko naši zahtevi ne budu ispunjeni, nastavićemo proteste, a sledeći je zakazan 16. oktobra", rekao je Bakić.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.