Site name

Poznati biznismen negira da namerava da pokrene inicijativu da se supruga Slobodana Miloševića vrati u Srbiju

Karić: Miru Marković nisam video 19 godina

Mrkonjić: Sramota za državu što nije omogućila povratak Mire Marković

Lider pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić negirao je za Danas glasine iz dobro obaveštenih krugova da namerava da pokrene inicijativu da se Mirjana Marković, supruga Slobodana Miloševića, vrati u Srbiju.

7

Piše: K. Živanović

Beograd 07. oktobar 2017. 08:24

Foto: Arhiva Danas

Počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, s druge strane, smatra da bi Mira Marković pod hitno trebalo da se vrati u zemlju i da je sramota države što joj to do sada nije omogućeno.

Bogoljub Karić kaže za Danas da Miru Marković nije video ni čuo punih 19 godina, ali smatra da svi građani Srbije treba da imaju mogućnost da se vrate u zemlju i da na sudu dokažu nevinost, ili da im se utvrdi krivica, za ono za šta ih terete.

- Nisam pokretao nikakvu inicijativu u tom smislu, jer se bavim drugim temama. Razmišljam kako da izgradim milione stambenih kvadrata u Srbiji i da pobedim na svim međunarodnim tenderima za poslove koji su za naše uslove nezamislivi - naglašava Karić.

Milutin Mrkonjić ocenjuje za Danas da je sramota za državu i za ovu vlast što već nije omogućila povratak Mire Marković u Srbiju.

- Država treba da stvori uslove da se ona vrati. Očekivao sam od ove vlasti da to uradi, ali ona to nije, što zaista nema smisla. Proces protiv nje je čista budalaština, a njoj treba omogućiti povratak i zbog njenog pokojnog supruga, koji to zaslužuje - naglašava Mrkonjić. On dodaje da Mira Marković želi da se vrati u Srbiju, ali da ovde nije u pitanju njena želja, već obaveza države.

Podsetimo, Mirjana Marković je pravosudnim organima Srbije nedostupna već 14 godina. Za njom je aprila 2003. raspisana poternica jer se nije odazvala pozivu na suđenje povodom optužnice koju je krajem 2002. podiglo tužilaštvo zbog nezakonitog posredovanja da se dadilji njenog unuka dodeli državni stan. Ona je pre raspisivanja poternice februara 2003. otišla u Moskvu, gde i danas uživa status političke izbeglice i ne može da bude uhapšena po srpskoj poternici. Kako poternica protiv nje ne bi bila ukinuta zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, Više tužilaštvo u Beogradu je 2010. prekvalifikovalo krivičnog delo, te se Markovićevoj sada na teret stavlja podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja. Zaprećena kazna za ovo delo je do 12 godina zatvora. Protiv Mirjane Marković se vodi istraga i zbog sumnje da je sa sinom Markom organizovala šverc duvana u Srbiju tokom devedesetih.

Đukanović: Muka mi je od iživljavanja nad porodicom Milošević

Ni funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović nema ništa protiv povratka Mire Marković u Srbiju, ali naglašava da je to pitanje za sud, a ne državu. "Zašto bih imao nešto protiv? Na pravdi Boga je otišla. Muka mi je od iživljavanja nad porodicom Milošević", ističe Đukanović za Danas, dodajući da je protiv Markovićeve podignuta "smešna optužnica da je podstrekavala nekog da taj natera neku treću osobu da dodeli nekom stan". 

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

petar

07. oktobar 2017.

hocemo li mi ove naprasiti jednom za svagda?

Ratlo Aleksic

07. oktobar 2017.

Karic i njegova familija su se enormno obogatili bas zahvaljujuci porodici Milosevic. Samo od Pozaarevacke banke koja je danas u stecaju je Karic dobio kredit od 10 miliona maraka i nikad ga nije vratio. Cela Srbija je u stecaju zahvaljujuci ljudima poput Karica, Dinkica kojima je akutelna vlast na ceu sa Vucicem i Nikolicem omogucila da im krivicna dela zastare sto je sramota za drzavu i pravosudni sistem. Sto se tice Mire Markovic to je zena koja je nanela mnogo zla ovoj drzavi i narodu i ukoliko se vrati u Srbiju treba joj se suditi po vise krivicnih dela ne samo sverc duvana vec i narucivanja vise ubistava politickih neistomisljenika. Ova akutuelna vlast nece dugo jos da vada i svi koji su se ogresili o zakon pre ili kasnije ce morati da odgovaraju krivicno i materijalno za svoja zlodela.

Gagi

07. oktobar 2017.

Eto Srbijo, šta si dočekala...

zacudjeni

07. oktobar 2017.

dno dna...

Realni Optimista

07. oktobar 2017.

Opsovao bih, ali ne bi objavili komentar...

Драгиша

07. oktobar 2017.

@Ratlo Aleksic "ЕНОРМНО" Шта вам значи ова реч и који је то језик собзиром да српски није ? Зашто нисте употребили српску реч ка на пр. ЈАКО МНОГО итд. ?

andjeloo

07. oktobar 2017.

Не разумем због чега сте ово питање поставили Карићу , Ђукановићу и Мркоњићу а притом нисте њеним најближим сарадницима из тадашњег Јула-а Вулину , Жељку Митровићу , Миловану Бојићу ...