Site name

Završen protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije (VIDEO)

Protestni skup "Vratite nam državu" u organizaciji Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije, sa kojeg je zatražena smena unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Aleksandra Vulina, završen je danas šetnjom centralnim ulicama i porukom da počinje borba za prosperitetnu dražvu.

5

Piše: FoNet

Beograd 07. oktobar 2017. 18:00

Foto: FoNet/Marija Đoković

"U ovoj zgradi sede ljudi koji ne brinu o narodu", rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, obraćajući se okupljenima ispred zgrade Predsedništva.

"Ako nam ne vrate državu opet ćemo doći da se u skladu sa zakonom obračunamo sa vama", rekao je Mijailović.

Vi, nastavio je Mijailović, možete da kažete šta god hoćete i da pozivamo narod na revoluciju, Srbi su u svojoj istoriji imali revoluciju, pa šta je to sad, vi kad ste došli, niko vama ništa ne sme da kaže.

Mijailović je rekao da, prema njegovim informacijama, predsednik Srbije nije u zgradi već je otišao na jug, iako nema razloga da se boji.

"Nismo huligani i kriminalci, školovao sam se u policijskim školama od petnaest godina, a ne na severnim tribinama nekih stadiona", rekao je Mijailović.

On je dodao i da nema predrasuda, ali da Vladom upravlja gej lobi. Govoreći o radu ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da su sinoć njegove kolege trebalo da uhapse neke osobe, ali da je došla instrukcija iz kabineta da se oni puste.

Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se obrati demonstrantima.

- Ovde ne sedi naš predsednik, jer da sedi, obratio bi vam se, konstatovao je Antić. On je rekao i da ministar odbrane Vulin ne želi da ih primi i razgovara o standardu vojnika i jačanju Vojske koju dnevno napusti šest pripadnika.

"Više nam ova vlast nanosi gubitke nego što je neprijatelj u ratovima", rekao je Andrić.

On je rekao da će "narod 20. oktobra videti predstavu koja treba da ih obmane, sa pozajmljenim oružjem i pozajmljenom opremom".

Učesnici protesta, prošetali su od zgrade Predsedništa do Trga Republike, u centru gradu, noseći zastave ovih ali i nekih drugih sindikata i transparente sa porukama.

Demonstranti su nosili zastave dva sindikata koji su organizovali protest, ali i samostalnog sindikata Poštanskih radnika, a tu je bila i zastava sa oznakom "Ne davimo Beograd", kao i više transparenata.

Na jednom od transparenata pisalo je "Vladu nije briga za siromašne".

Organizator protesta u pozivu navodi da ih sve okuplja borba za državu prava, pravde i demokratskih institucija. 

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Jovan

07. oktobar 2017.

Odlicno da ste protestvovali dragi policijski i vojni sindikati. Medjutim sa vase strane nismo culi sta trazi tzv vojna brigada iz Ohaja vec nekoliko godina u nasoj suverenoj zemlji kkoju ste zaduzeni po Ustavi da branite ? Niste ni jednu rec rekli o ugovorima tzv Skupstine Srbije sa Nato snagama kojima su "narodni poslanici " doveli drzavu u vazalski polozaj. Zasto o tome ni jedne jedine reci sindikati policjski i vojni? To je sustina.Zasto o toj sustini tako tvrdo cutite a toboze o necemu protestvujete?! sda me samo zanima hoce li se ovo misljenje pojaviti na sajtu Danasa. Po tome ce se mnogo toga znati i o vama i o Danasu.

sara

07. oktobar 2017.

Sve je politizovano,tako i sidikati policije i vojske.Da bi se rešili problemi u policiji i vojsci i u drugim službama ,mora biti jedan sindikat koji će se boriti za prava radnika i raditi svoj posao za koji je namenjen a ne u poiliciji 4-5 sindikata u vojci neznam ali pretpostavljam da ih takođe imaju više kao i u pravosuđu 3-4 i svi se bore za svoje interese.A to su sve demokrate uništili posle 5 oktobra.I ne vidim svrhu mitinga ako su obećali povećanja plata.

Nevolem

07. oktobar 2017.

I kad vladari ladno odbiju da urade bilo šta od traženog vi onda lepo napravite policijsko/vojni puč i pohapsite bandu koja je gnječila i ponižavala vas i vaš narod koji vas plaća (a ne oni ako je neko zaboravio). Usput pohapsite i procesuirate i sve one iz vaših redova koji su ukaljali profesiju. U međuvremenu će se raspisati pravi slobodni izbori i do nove godine eto sirbistana slobodnog i na krilima pravog napretka. Posle nove godine će se promeniti ustav i vojvodini će se dati njeno “više od autonomije manje od nezavisnosti” i svi zadovoljni. A što se tiče uhapšenih treba razvlačiti proces jedno dvadeset pet godina taman toliko koliko su nas zajebavali i krali.

lokalatriota

08. oktobar 2017.

Apsolutno podržavam zahteve oba sindikata (i policijskog i vojnog) da se ove dve bruke-od-ministara već jednom maknu sa svojih položaja.

CASTAN

08. oktobar 2017.

Postavljam samo jedno pitanje generalima i svim oficirima,podoficirima GDE VAM JE OFICIRSKA CAST KAD MORATE U STAVU MIRNO STAJATI ISPRED DEZERTERA VULINA?Mene je sramota,A VAS?PONIZNO!!!!