Site name

Više tužilaštvo obustavilo postupak protiv Siniše Malog

 Nakon godinu dana proveravanja nalaza izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije o gradonačelniku Beograda Siniši Malom, Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema dokaza da je Mali počinio krivično delo iz njihove nadležnosti.

7

Piše: Danas Online

Beograd 07. oktobar 2017. 21:29

Foto: BeoInfo

Predmet je prosledilo nižem tužilaštvu koje će ispitivati da li je Mali Agenciji prijavio svu imovinu, prenosi Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

 U odgovoru koji je ovo tužilaštvo poslalo sajtu „Pištaljka“ navodi se da „ne postoje dokazi koji bi ukazali da se u radnjama gradonačelnika Siniše Malog stiču elementi bilo kog krivičnog dela iz nadležnosti višeg tužilaštva“.

Dalje navode da postoji sumnja da gradonačelnik nije prijavio svu imovinu, zbog čega je predmet prosleđen Prvom osnovnom tužilaštvu – pošto je to delo u nadležnosti osnovnih tužilaštava.

Predistražni postupak protiv Siniše Malog Više tužilaštvo je pokrenulo nakon što mu je Agencija za borbu protiv korupcije avgusta prošle godine dostavila izveštaj u kome iznosi sumnje da je Mali umešan u više krivičnih dela uključujući i pranje novca.

Kako navode, Agencija je otpočela kontrolu imovine gradonačelnika u oktobru 2015, dva dana nakon što je KRIK objavio priču da je Mali kao direktor dve ofšor firme trgovao nekretninama na bugarskom primorju.

U izveštaju se navodi da je postupak pokrenut „na osnovu informacija objavljenih u sredstvima javnog informisanja, kao i dokumenata koja su objavljena na portalu KRIK“ i iznose detalji o novčanim transakcijama gradonačelnika Beograda za koje se sumnja da su pranje novca. Izveštaj se bavi i njegovom kupovinom nekretnina u Bugarskoj, kao i skrivanjem bankovnih računa.

Agencija je u izveštaju opisala i novčane transakcije Malog za koje se sumnja da su pranje novca, a o kojima je pisao KRIK – Siniši Malom otac je poklonio firmu koju je on deset dana kasnije prodao svojoj ofšor firmi za nešto više od pola miliona evra. Da je reč o mogućem pranju novca, Agenciju je obavestila banka u kojoj je Mali imao račun.

O sumnjivim poslovima Malog, za KRIK je govorila i njegova supruga Marija Mali koja je navela da mu je pomogla da lažira izveštaj o imovini tako što je navela da je 95.000 evra nepoznatog porekla nasledila od oca. Tokom brakorazvodne parnice, Mali je rekao da školarinu u iznosu od 60.000 evra za troje dece finansiraju njegovi prijatelji iz inostranstva.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je zbog ovih navoda još jedan postupak protiv Malog.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

www.amssinfo2.net ⚠

07. oktobar 2017.

Dno dna! NapreDNO! 👎

Zambezi

08. oktobar 2017.

Ko ti sta moze kad si na vlasti...

Višnjička banja

08. oktobar 2017.

A sta bi sa novim zgradama na višnjičkoj banji, a u vlasništvu porodice mali, hoćemo li to malo ispitati?

cika brada

08. oktobar 2017.

Mali je rekao da školarinu u iznosu od 60.000 evra za troje dece finansiraju njegovi prijatelji iz inostranstva - pa ovo samo teletabisima moze da se proda

Očekivano

08. oktobar 2017.

FUJ

Milan

08. oktobar 2017.

Ko biH rekô.

Zoro

09. oktobar 2017.

Dok je tetka na vrhu nece imati dokaza ni za diplome ni za helikoptere ni za tetke ni za slikanje sa zemunskim klanom ni za koferce ni za puteve i jos sigurno sto sumnjivih afera