Site name

PSS: Nećemo biti prilepak nijednog ministra

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije ponovo je iznenađen ponašanjem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

3

Piše: Danas online

08. oktobar 2017. 12:54

Foto: D. Majstorović

Umesto da se bavi problemima policajaca, on i njegovi sindikati, koji se nisu pobunili kada je planirao otkaz za 1.500 pripadnika MUP, bave se sindikalnim protestima koji pokazuju javnosti haos koji vlada u ministarstvu policije. PSS kao najveći sindikat u policiji sa preko 15.000 članova nikada neće pristati da bude prirepak bili kog ministra, što najbolje ilustruje da niko od naših članova godinama nije dobio bili kakvo unapređenje, piše u saopštenju sindikata.

Policijski sindikat Srbije je uredno prijavio protest u subotu, koji je prošao po najvišim svetskim standardima, što su potvrdili i naši gosti iz Evrope i Rusije. Ministar Stefanović umesto da zove predstavnike sindikata da se rešavaju problemi zaposlenih, gostuje po televizijama i kritikuje policajce, pogotovo predsednika PSS Veljka Mijailovića.

Stefanoviću ne smetaju korupcija u državi i haos u MUP Srbije, ali mu smeta što je Mijailović na protestu nosio jaknu "vijetnamku". To upravo pokazuje odnos vlasti prema sindikatima, ali i građanima Srbije. Dok Mijailović posle 30 godina rada u policiji i ratovanja za Srbiju, danas nosi vijetnamku, dotle ministar Stefanović koji nikada u životu nije radio, već se 20 godina samo bavi politikom, pojavljuje isključivo u firmiranim odelima i živi u svojoj vili na Bežanijskoj kosi.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

joki

08. oktobar 2017.

Nadam se da ce se taj problem resiti uskoro.

sasa

08. oktobar 2017.

Do resavanja problema mora doci.

Jovana Jovanic

08. oktobar 2017.

Današnji sindikalni lideri se samo bore za svoju ličnu korist, briga je njih i za prava radnika i za probleme koje ti radnici imaju. Sindikalizam je izgubio svaki smisao, ko pročita zakon o radu, videće kolike benefite imaju predsednici reprezentativnih sindikata. Veća plata u visini tri osnovice, plaćeno odsustvo srazmerno broju članova, nemogućnost smene sa određene pozicije za vreme trajanja mandata i dve godina nakon toga... tu se vidi koliko je njima loše i koliko im je stalo do običnih radnika, u ovom slučaju vojnika i policajaca.