Site name

Protest ispred Prekršajnog suda

Podrška studentima optuženim za organizovanje protesta

Ispred Prekršajnog suda upravo se održava protest podrške studentima Gavrilu Vučetiću i Pavlu Terziću koji su dobili prekršajne prijave jer su navodno organizovali jedan od aprilskih "Protesta protiv diktature".

4

Piše: Aleksandra Popović

Beograd 17. oktobar 2017. 13:40

Podrška studentima optuženim za organizovanje protesta

Protest podrške ispred Prekršajnog suda u Beogradu Foto: Aleksandra Popović

Njih dvojica su upravo na saslušanju kod sudije za prekršaje sa svojim pravnim timom dok ispred čeka oko stotinak građana među kojima su i brojni pripadnici opozicije. Dragan Šutanovac, predsednik DS, Zoran Živković, lider Nove stranke, predsednik Pokreta slobodnih građana Saša janković i drugi članovi, Dobrica Veselinović iz inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" su došli da podrže dvojicu studenata Fakulteta dramskih umetnosti koje su po izveštaju policije označeni da su organizovali protest 21. aprila na osnovu toga što predvodili skandiranje ispred Informera i obraćali se demonstrantima putem megafona, kako se navodi u prijavi.

Studenti su na protestu čitali i Danas Foto: ALEKSANDRA POPOVIĆ

U znak podrške kolegama, ispred Prekršajnog suda su se pojavili i Nikola Duričko, Janko Baljak, Srđan Dragojević i brojne kolege sa FDU.  Očekuje se izlazak studenata sa saslušanja i njihove izjave.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Vikec

17. oktobar 2017.

Dragan Šutanovac, Zoran Živković, Saša janković i Ne da(vi)mo Beograd spali na svega jedva 100 članova kojih mogu da skupe za protest. Fali im samo još Vuk Jeremić, on bi možda mogao da dovede još svoju ženu pa bi bilo 102 na protestima.

qqq

17. oktobar 2017.

Što bi u banci rekli ,,naknada za naknadu,, .

kristinad

17. oktobar 2017.

Izgleda da opozicija planira da protestuje, svaki dan do izbora 11.marta.Taktika, koja nema neku perspektivu.Teško da će na taj način uspeti da ubede građane, da glasaju za njih!

Dushan

11. novembar 2017.

I dobro sta je prekrsaj sto su studenti organizovali demonstracije? nista nije bilo polomljeno niko povredjen. Niko zaposlen u drzavi nije o drzavnom trosku (nasem trosku) demonstrirao. Da li je problem to sto su govorili? i Da li bi ovaj sud mogao da procesuira bespravne graditelje, agresivne ljude i siledzije, policajce koji primaju mito bukvalno na svakom cosku. Nego su se uhvatili dvoje dece koje nesto vicu na ulici. To i nije nikakav sud budimo iskreni. To je sud Srpske Napredne Stranke a ne svih gradjana i gradjanki Republike Srbije od kojih ogromna vecina nine clan ni simpatizer SNSa.