Site name

Vulin: Dvostruki aršini za imenovanje Lazarevića

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je, povodom kritika zbog imenovanja haškog osuđenika za ratne zločine, generala Vladimira Lazarevića za predavača na Vojnoj akademiji, da su to “dvostruki aršini“.

1

Piše: Fonet

Beograd 21. oktobar 2017. 11:15

Vulin: Dvostruki aršini za imenovanje Lazarevića

Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

“Svi drugi sa strane su nevini i treba ih nagraditi? Vi imate presudu koja kaže da je "Oluja" zločin, a niko nije osuđen. Pa je l’ to neka elementarna nepogoda“, izjavio je Vulin na TV Pink.

Prema njegovim rečima, na Vojnoj akademiji ne predaje samo general Lazarević, već “na desetine stručnih starešina, izuzetnih ljudi“.

“Kadeti naših akademija se ne spremaju za mir... Spremaju se za rat. Mi ćemo dati sve od sebe da se dobro spreme za to, ali i da rata ne bude. A, imaju od koga da uče – od onih koji znaju šta je rat. Neće od mene da uče nego od onih koji su život posvetili borbi“, rekao je Vulin.

“Vi zabranjujete Srbima da dobro misle o sebi. Zašto ne bi mislili dobro? O svojoj vojsci... O ljudima koji su se u skladu sa Ženevskom konvencijom borili na Kosovu, a koji su sada na slobodi“, rekao je Vulin. On je rekao i da je Haški tribunal “samo još više posvađao narode u regionu“, da su Srbi “mnogostradalni narod“, kao i da za “crnim maramama majki iz Bratunca niko ne plače, kao za belim majki iz Srebrenice“.

Večernjih novosti su nedavno pisale da je ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio da će među predavačima na Vojnoj akademiji biti i general Vladimir Lazarević, osuđen pred Haškim sudom za komandnu odgovornost za ratne zločine.

Lazarević je u vreme rata na Kosovu bio komandant Prištinskog korpusa. Imenovanjem Vladimira Lazarevića za predavača na Vojnoj akademiji bavila se i agencija Rojters koja ističe da je u Srbiji “tanka linija između ratnog zločinca i uzora“.

“Iako bi u nekim zemljama presuda za ratne zločine mogla da bude minus, u Srbiji je postala medalja časti“, ocenio je Rojters.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Sveta

21. oktobar 2017.

Predsednici i generali koji su bombardovali Srbiju ili izdali naređenjue da se to radi protiv svih državnih i međunarodnih normi lepo šetaju svetom i za novinare Rojtersa su junaci a oni ljudi koji su štitili svoju familiju i okućnice sa građanima su opasni ljudi. Gde je tu hršćanski i ljudski obraz novinara Rojtersa?