Site name

Na ponovljenom suđenju za požar u “Kontrastu” ista presuda

Oslobođen inspektor

Građevinski inspektor Veselin Kerac je na ponovljenom suđenju u novosadskom Osnovnom sudu, oslobođen krivice da je pre sedam godina prilikom kontrole diskoteke "Kontrast", zloupotrebio službeni položaj.

Piše: R. D.

26. oktobar 2017. 21:10

 Oslobođen inspektor

Foto: Dejan Đorić (arhivska fotogrfija

On se teretio da je tada propustio da zbog utvrđenih nedostataka zabrani rad ovom lokalu, u kojem je u tragičnom požaru 1. aprila 2012. godine, nastradalo šestoro mladih ljudi. Podsetimo, u novosadskom Višem sudu vlasnik "Kontrasta" Alojz Ganić prvostepeno je osuđen na pet godina zatvora, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković na devet i sedam godina, dok je električar, koji je popravljao elektroinstalacije u klubu Miroslav Papuga osuđen na devet godina zatvora. Godinu dana kasnije Ganiću je preinačena kazna na četiri godine zatvora, a nakon dve trećine izdržavanja pušten je na privremenu slobodu. Prošle godine Osnovni sud oslobodio je načelnicu Turističke inspekcije Radoslavu Rončević optužbe u vezi sa požarom u "Kontrastu", a ove godine sud je oslobodio troje inspektora protivpožarne zaštite optužbi da su zloupotrebili službeni položaj.

U požaru u diskoteci "Kontrast" poginuli su Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković iz Kikinde.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.