Site name

Čak 68 odsto vozača potvrdilo da su vozili pod uticajem alkohola

Iako skoro dve trećine ljudi smatra da ne bi trebalo da postoji tolerancija za vozače koji voze pod dejstvom alkohola, čak 68 odsto vozača u svetu potvrdilo je da su vozili pod uticajem alkohola, pokazali su rezultati globalnog istraživanja kompanije Hajneken.

1

Piše: FoNet

Beograd 30. oktobar 2017. 20:50

Čak 68 odsto vozača potvrdilo da su vozili pod uticajem alkohola

Foto: Arhiva

Kompanija je predstavila studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu, na edukativnoj radionici o odgovornoj konzumaciji.

Radionice za studente sprovode se u saradnji sa Komitetom za bezbednost saobraćaja u okviru globalne Hajnken kampanje „Ne vozi kad piješ".

Cilj radionica je da na interesantan način prikažu upečatljive primere iz realnih situacija u saobraćaju i na taj način prenesu poruku o važnosti odgovorne konzumacije koja će mladima biti podsetnik zašto nikada ne treba da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja dopunio je rezultate istraživanja primerima iz realnih situacija u saobraćaju. „U Srbiji je u proteklih 10 godina u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali vozači pod dejstvom alkohola poginulo više od 700 ljudi, dok je oko 20.000 teže i lakše povređeno“, izjavio je Okanović.

Naš najbolji automobilista Dušan Borković, koji je podržao kampanju rekao je studentima: „Ulica nije trkačka staza, već mesto na kom smo odgovorni ne samo za svoj život, već i za živote drugih učesnika u saobraćaju“.

Studenti su imali priliku i da probaju naočare koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola i da provere brzinu svojih refleksa onako kako to rade profesionalni vozači, navodi se u saopštenju. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Vuk

31. oktobar 2017.

Stavite te naocare svakom starijem od 55 god i reagovace trezni isto kao neko mladji sa tih famoznih 0,5 alkohola u krvi. Zasto ne predlozite da se oni kaznjavaju svi kao da su popili casu piva? Ovo sa 0,2 odgovara samo osiguravajucim drustvima da regresiraju isplacene stete za udese. Priznajte vec jednom da je profit nekoga sva vasa briga, ukljucujuci i drzavu od kazni.