Site name

Izrečeno 7.847 merа udаljenjа nаsilnikа i zabrane prilaska

Od  juna meseca, kada je Zakon o sprečavanju nasilja u porodici počeo da se primenjuje do oktobra policija je izrekla 7.847 hitnih mera udaljavanja nasilnika iz stana, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade dr Nebojša Stefanović.

1

Piše: Danas Online

Beograd 31. oktobar 2017. 22:18

Izrečeno 7.847 merа udаljenjа nаsilnikа i zabrane prilaska

Foto: Opština Voždovac

„Primenom Zakona o sprečavanju nasilja u porodici uspeli smo da postignemo jednu važnu stvar – da se žene sve više ohrabruju da prijave nasilje. Pomislite koliko žena je stradalo decenijama unazad samo zato što nisu smele da prijave nasilnika, nisu imale podršku državnih organa, porodice, ni okruženja da to učine“, rekao je Stefanović na na tribini pod nazivom „Zaustavimo nasilje! Osnažimo žene“, u opštini Voždovac, navodi se u saopštenju.

On je istakao da moramo da radimo na stanju svesti u društvu, da priznamo i prihvatimo da problem postoji, da se suočimo sa tim da se može desiti u našem okruženju, da to nije nešto što će rešiti neko drugi, već da se svi aktivno uključimo u njegovo rešavanje.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je istakao da je opština posebnu pažnju posvetila prevenciji nasilja u porodici i ženama žrtvama i da je još pre dve godine, u saradnji sa Policijskom stanicom Voždovac, formirala Savet za bezbednost kako bi podigla nivo bezbednosti opštine.

Opština Voždovac je, u saradnji sa Narodnim univerzitetom „Svetozar Marković“, obezbedila besplatnu obuku za ženskog frizera, pedikira i manikira za žene žrtve nasilja u porodici, kako bi ih ekonomski osnažila i pružila materijalnu nezavisnost od nasilnika, istakao je Savić.

Tribini su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, policije, tužilaštva, centra za socijalni rad, zdravstva, obrazovnih ustanova i svi oni koji su se priključili aktivnostima u borbi protiv nasilja u porodici.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Mihailo Alić

01. novembar 2017.

Ako se akcija udaljavanja muškaraca nastavi ovim tempom, i sa ovakvom uspešnošću, za desetak godina više nećemo imati nijednog na slobodi, fabrike i porodilišta će nam biti prazna, a gradjevinska industrija podizanja novih zatvora će biti najrazvijenija grana privrede. Bolje je da odmah povećamo prijem migranata koji će nadomestiti ove udaljene muškarce, iz Švedske je poznato da su oni mnogo manji nasilnici i silovatelji nego srpski domaćini. Ovo privodjenje je dobro i za dalje zapošljavanje muškaraca u policiji, jer što više nasilja u porodici, jača će nam biti i utreniranija policija, što je od nacionalnog interesa za svaku zemlju. Od mene toliko.