Site name

Bez odlaganja izricanja presude Mladiću

Tužilaštvo Haškog tribunala, u odgovoru na zahtev odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića, optuženog za genocid i ratne zločine, za odgađanje izricanja presude zakazane za 22. novembar, navelo je da je poslednji medicinski izveštaj, od 22. septembra, pokazao da je Mladićevo zdravstveno stanje stabilno.

Piše: FoNet

Hag 02. novembar 2017. 17:30

Bez odlaganja izricanja presude Mladiću

Mladićevi advokati Branko Lukić i Dragan Ivetić su zatražili od Haškog tribunala da presuda Mladiću bude odgođena radi lekarskog pregleda koji bi obavio tim lekara iz Srbije i da se postupak obustavi kako bi se utvrdilo da li je Mladić uopšte zdravstveno sposoban za izricanje presude, podseća Radio slboodna Evropa.

Po tvrdnjama odbrane, Mladićevo zdravstveno stanje stalno se pogoršava, a usled rizika od novog moždanog udara ili infarkta, neophodno je bolničko lečenje.

Tužilac Peter MekKloski je u odgovoru naveo da odbrana nije uspela da potkrepi tvrdnje da Mladić nije zdravstveno sposoban za suđenje.

"Odbrana nije ni na koji način opravdala zahtev i svoje tvrdnje. Tokom čitavog procesa suđenja nezavisni tim medicinskih stručnjaka je opsežno pratio zdravstveno stanje optuženika. Njihov izveštaj je pokazao da je optuženi sposoban za učešće na suđenju i izricanje presude", navodi se u odgovoru haškog tužioca.

Pretresno veće Haškog tribunala takođe je potvrdilo da optuženi "nema nikakvih akutnih medicinskih problema” koji dosad nisu tretirani. 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.