Site name

BIRN objavio e-knjigu o kosovskom sudu za ratne zločine

Balkanska istraživačka mreža objavila je e-knjigu o Specijalizovanim većima Kosova, s ciljem da poboljša razumevanje novoformiranog suda pred kojim će se procesuirati bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova za zločine tokom i nakon rata na Kosovu.

Piše: BIRN

Beograd 06. novembar 2017. 20:43

BIRN-ova e-knjiga "Specijalizovana veća Kosova: Od istraga do optužnice" sadrži stručne analize, intervjue i izveštaje iz arhive BIRN-a koji prate istoriju Specijalizovanih veća Kosova, od inicijalne istrage Saveta Evrope o zločinima koje su tokom i nakon rata na Kosovu počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), do formiranja novog suda u Hagu pred kojim će biti procesuirani. U susret prvim optužnicama, BIRN je sakupio svoju obimnu arhivu na ovu temu i pretočio je u ovaj vodič o tome kako će sud raditi, koji su njegovi glavni izazovi, kao i stanovišta glavnih aktera o navodima i predstojec´im gonjenjima.

Iako će im sedište biti u Hagu, Specijalizovana veća će biti deo kosovskog pravosudnog sistema, ali nezavisna od kosovskog pravosuđa, uz angažman međunarodnih kadrova, dok c´e sve odluke i imenovanja u vezi sa sudom donositi Evropska unija.

povezane vesti

Smrtonosni uboji i kičma veka

0

Piše: Miodrag Sibinović

O mitovima i legendama

0

Piše: J. Tasić

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.