Site name

Stefanović sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku o imenovanju Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova, na funkciju sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, saopšteno je iz Kabineta Predsednika.

8

Piše: Danas Online

Beograd 07. novembar 2017. 10:33

Stefanović sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost

Foto: EPA/ZOLTAN GEREGELY KELEMEN

Kako je navedeno, odluka je doneta na osnovu člana 7. stav 3. Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti Republike Srbije. Sekretara Saveta imenuje i razrešava predsednik Republike Srbije. Sekretar Saveta po funkciji obavlja posao šefa Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti. Sekretar Saveta se stara o izvršavanju zaključaka Saveta i obavlja druge poslove koji su određeni poslovnikom i drugim aktima Saveta.

U biografiji Nebojše Stefanovića stoji da je završio Devetu beogradsku gimnaziju Mihajlo Petrović Alas i Fakultet za poslovne studije Džon Nezbit univerziteta, na kome je magistrirao 2011. godine, sa temom "Savremeni principi menadžmenta u lokalnoj samoupravi". Mentorka mu je bila profesorka Ana Langović Milićević. Ubrzo je i doktorirao, sa Mićom Jovanovićem kao mentorom. Njegov doktorat proglašen je plagijatom posle analize profesora sa koledža Velike Britanije. Pohađao je i večernju školu Tonija Blera, smer Uloga medija u popravljanju imidža. Stefanović je po okončanju studija radio u privatnim firmama. Od 2004. do 2008. godine bio je direktor marketinga u preduzeću za spoljnu i unutrašnju trgovinu Interspeed d.o.o. Potom je bio finansijski direktor u preduzeću Jabuka d.o.o, koje je ubrzo propalo.

Stefanović je bio član Srpske radikalne stranke do raskola u toj partiji nastalog septembra 2008. godine. Tada sa drugim pristalicama Tomislava Nikolića osnovao Srpsku naprednu stranku. U toj stranci imao je funkcije potpredsednika i predsednika Glavnog odbora, kao i predsednika Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke. Političku karijeru počeo je kao odbornik u skupštini Grada Beograda. Na toj poziciji bio je od 2004. do 2008. godine. Za narodnog poslanika je izabran na parlamentarnim izborima 2007. godine, kao član SRS. Vodio je Odbor za trgovinu i turizam Narodne skupštine Republike Srbije. Ponovo je izabran za narodnog poslanika, sada ispred Srpske napredne stranke. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije je bio od jula 2012. do aprila 2014. godine. Obavljao je i funkcije predsednika Odbora za prava deteta i šefa delegacije Narodne skupštine u Interparlamentarnoj uniji. Stefanović trenutno obavlja funkciju ministra unutrašnjih poslova Srbije i potpredsednika Srpske napredne stranke.

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

matija markovic

07. novembar 2017.

Nebojša Stefanović je mnogo puta do sad pokazao svoju odanost, sposobnost, vrednoću i što je najvažnije znanje. Odlično će se on snaći i na ovoj funciji, koju svakako zaslužuje.

AA

07. novembar 2017.

Sta mislite, ko bi dobio Oskara, kad bi se AV pitao?

Vuk

07. novembar 2017.

Pa dobro, kad je Kaligulin konj bio senator i konzul, može i Vučićev dr. Nebojša da bude Sekretar saveta za bezbednost. Samo se nadam da nikome neće pasti na pamet da nas napadne. Bilo bi čupavo...

zana

07. novembar 2017.

Koliko funkcija ima, ova je izmisljena da bi sto vise para "zaradio" a ti narode crkni i radi kod stranaca za 25.000,00 din , jer tako kaze nas voljeni AV.

Matija Botovic

07. novembar 2017.

Matija,Matija,kaljas mi ime.Koristi svoje!!!

sasa

07. novembar 2017.

Stefanovic je imenovan iskljucivo zato sto NE POSTUPA U SKLADU SA ZAKONOM kada su materijalni interesi vrha SNS (citaj Vucic i bagra oko njega) u pitanju! To je njegov jedini "uspeh" i jedina "kvalifikacija" za savet za bezbednost SNS-a (u to su se pretvorili svi drzavni organi)!!!!

SAOBRAĆAJAC

07. novembar 2017.

Stefanoviću U BORU ti načelnik Perica Arsić policijskim vozilom P 026-009 bez sigurnosnih sedišta SVAKODNEVNO vozi svoju decu u obdanište i tako ih bar dva puta dnevno ugrožava, ŽALOSNO ALI ISTINITO, ON JE IZNAD ZAKONA ! Inače javnosti je poznat jer je 2012. bahato vozeći policijsko vozilo izazvao udes u kome je pet mladih osoba zadobilo teške telesne povrede opasne po život, za šta takođe nije odgovarao ! I o kojoj ćeš bezbednosti ti da brineš kada tako vodiš policiju ?

Aleksandar Vučić

08. novembar 2017.

Jao nama, svi SNS kadrovi dobijaju unapređenje, Neša će da brine o nacionalnoj bezbednosti a Maja Gojković će da brine o kulturi naše dece.