Site name

Sutra je Međunarodni dan borbe protiv fašizma

Nasilje koje se dogodilo na nemačkim ulicama i trgovima 9. novembra smatra se simboličnim početkom Holokausta. Zato će sutra u 19 časova u Narodnom pozorištu u Beogradu biti održan Memorijalni koncert.

1

Piše: Danas Online

08. novembar 2017. 09:34

Sutra je Međunarodni dan borbe protiv fašizma

ANDREJ GRYGIEL/ EPA

Taj događaj – poznat kao Kristalna noć – označio je početak državno organizovanog, pravno legitimisanog i javno podržanog progona Jevreja koji je završen ubistvom šest miliona nedužnih ljudi.

Obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma će prisustvovati  i predstavnici Skupštine Srbije, Vlade Srbije, veterani Drugog svetskog rata, preživeli zatočenici logora smrti i preživeli Holokausta, nosioci Ordena narodnog heroja, najviših ratnih odlikovanja i medalja za hrabrost, predstavnici diplomatskog kora, jevrejske i romske zajednice, verskih zajednica, velikog broja naučnih instituta, muzeja, arhiva, ugledne ličnosti iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja.

Programom je predviđen Memorijalni koncert koji će izvesti Orkestar i Hor „Refero“ iz Beograda, dirigent je Miloš Marković. Organizator Memorijalnog koncerta je vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Marko

08. novembar 2017.

A kako to Srbi obeležavaju? Karići postavljaju u "Madlenijanumu" predstavu o "najvećoj srpskoj glumici" Žanki Stokić, inače utvrđenom i potpisom overenom agentu gestapoa, vojvoda Tomislav Nikolić od Putina dobija pare za novu stranku, valjda Putina na to tera njegov antifašizam, i u nekoj vukojebini u centralnoj Srbiji pronašli Čičine naočare, preterali ga komunisti 300 km od Beograda mrtvog da ga bace u jamu. Nas treba pod međunarodni protektorat da ovaj nesretni narod malo dane dušom i odmori se od baraba.