Site name

Grupa učenika maltretirala devojčicu u Aranđelovcu (VIDEO)

U školu će biti upućena Republička prosvetna inspekcija, kažu iz Ministarstva prosvete

Na Jutjubu se pojavio uznemirujući snimak,nastao u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca, a u kom grupa učenika udara drugu učenicu koja sedi na stolici.

3

Piše: Danas Online

Aranđelovac, Beograd 08. novembar 2017. 12:10

Grupa učenika maltretirala devojčicu u Aranđelovcu (VIDEO)

U pozadini se mogu čuti reakcije drugih đaka u učionici koji se smeju i ggalame. U maltretiranju je najviše prednjačila jedna učenica koja je u jednom trenutku viknula "Jel' ti jasno bre?". Šamaranje maltretirane učenice je nastavljeno, a kadaje ona pokušala da se zaštiti rukama, na nju su vikali da spusti ruke.

"Nasilje koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Aranđelovcu,  o kojem smo danas dobili informaciju, duboko nas je pogodilo i šokiralo, kažu iz Ministarstva prosvete. "Apsolutno osuđujemo ovakvo ponašanje i iskazujemo zabrinutost. Smatramo da je nedopustivo da se konflikti rešavaju bilo kakvim nasilnim ponašanjem i ovo ministarstvo intenzivno radi na stvaranju bezbednog okruženja u ustanovama."

Prema infrormacijama iz škole, dodaje se u saopštenju Ministarstva, odmah po saznanju o nasilju, stručni saradnici  obavestili su odeljenjskog starešinu, roditelje aktera ovog događaja i direktora, koji je odmah obavestio Tim za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Uzete su izjave od učesnika u prisustvu roditelja. Nakon prikupljanja relevantnih informacija, pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak protiv svih aktera ovog događaja. O svemu su obavešteni  MUP i Centar za socijalni rad, koji su u okviru svojih nadležnosti započeli dalju proceduru.

"Ministarstvo je angažovalo sve svoje stručne kapacitete, u reagovanje je uključena Školska uprava Kragujevac, a u školu će biti hitno upućena i Republička prosvetna inspekcija u saradnji sa zaduženima za zaštitu od nasilja u Ministarstvu radi  utvrđivanja stanja i činjenica i predlaganja mera i aktivnosti koje treba preduzeti", navode iz resornog ministarstva. 

 

Na snimak je reagovao i ministar policije Nebojša Stefanović. Stefanović je najoštrije osudio nasilje nad učenicom Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu koju su napali školski drugovi i drugarice. "Strašne su scene koje se mogu videti na snimku koji se pojavio na internet portalima", kazao je on.

"Nedopustivo je bilo kakvo nasilje, a posebno vršnjačko, jer to može ostaviti nesagledive posledice na decu koja su izložena maltretiranju u tom uzrastu", naveo je Stefanović.

Policija će, kako je najavio, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen.

"Moramo kao društvo da pošaljemo jasnu poruku da ovakve stvari nisu prihvatljive i da se ne mogu tolerisati“, poručio je ministar Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Snimak se može videti na Fejsbuku.
 

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

DrBre

08. novembar 2017.

Majko bozija. Kao otac, prodje me jeza na pomisao na skole i da treba dete da mi sedi u ovim klupama. Ne znam da li bih umao da se kontorlisem vise od ove agresivne rulje kad bih kao otac zlostalvljenog deteta dosao do njenih roditelja. Nazalsot, i ovu devojku je nesto nateralo na agresiju... Chain reaction, nestu tu ne stima.

Kalča

08. novembar 2017.

Krajnje je vreme da pomodarsku pedagogiju odbacimo u ropotarnicu budalaština. Maloletne siledžije treba strpati u zatvor za maloletnike i tamo ih poduže zadržati. Ne zaboravimo na teške mrlje na savesti ovog društva i države. Mali Aleksa je žrtva maloletničkog nasilja. Nasilnici i pedagozi koji su, svi zajedno, odgovorni za prekid mlafog života su još i nagrađeni od ove smrtonosne države. Koliko je dece izgubiolo život i koliko je traumatizovano zbog bolesno defektne "pedagogije" i javnog obožavanja nasilnika i nasilja. Politika tzv. resocijalizacije loših ljudi nije ništa drugo do politika recikliranja zla. Devojčici, žrtvi nasilja, bi morali javno da se izvine roditelji mladih bezumnih siledžija. Mladi Vuk Stoiljković je u Nišu noževima ubijen u po bela dana. Ubicu je država nagradila blagom kaobajagi kaznom, koju je još više ublažila. Drugi maloletni ubica, jerbo je sin "uglednog" Nišlije, javno nije ni pomenut, a kamoli kažnjen. Ovakva penalna politika je smišljena zarad zaštite kriminalaca i nasilnika, od poliotičara do onih iz kriminalnog podzemlja. A, građanstvo ćuti. Zato će se prema nama, običnim ljudima, odnositi kao prema stadu ovaca.

Biljana

08. novembar 2017.

A da prestanemo da "šaljemo poruke" i da počnemo da sprovodimo zakone? Čekaj, stani! Aleksin zakon, beše, nije usvojen? Onda ništa. Izvinite na uznemiravanju, nastavite da češete pozadinu o kožnu fotelju.