Site name

Srbija predsedava regionalnim Komitetom za traganje i spasavanje

Obuke za vanredne situacije u vazdušnom saobraćaju

Povećanje bezbednosti u vazdušnom saobraćaju i priprema za vanredne situacije bila je tema sastanka regionalnog Komiteta za traganje i spasavanje kojim je predsedavao Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Piše: A. P.

10. novembar 2017. 21:30

Obuke za vanredne situacije u vazdušnom saobraćaju

Foto: Wikipedia

Sastanak je otvorila Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata, ističući da su Beograd i Srbija spremni da predvode regionalnu saradnju u oblasti traganja i spasavanja.

- U saradnji sa Eurokontrolom organizovaćemo obuke u Beogradu za potrebe svih zemalja članica regionalnog Komiteta - najavila je Čizmarov.

Sastanak je održan u zgradi domaće kontrole letenja SMATSA na aerodromu "Nikola Tesla", a među prisutnima su bili i Frank Brener, direktor Eurokontrola, kao i Džordž Firikan, zamenik direktora kancelarije IKAO za Evropu i Severni Atlantik. Brener je istakao da je je rast vazdušnog saobraćaja u Evropi konstantan ali da se uporedo održava i visok nivo bezbednosti.

- Svakako moramo uvek biti spremni za vanredne situacije. Zato je važno organizovati se i znati koje su tačke kontakta za koji segment traganja i spasavanja u svim zemljama - rekao je Brener.

Na sastanku je potpisan Memorandum o razumevanju između zemalja članica Komiteta za traganje i spasavanje i Eurokontrol-a, čime je stvoren osnov za dalju podršku Evropske agencije za bezbednost vazdušne plovidbe ovoj regionalnoj inicijativi.

 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.