Site name

Prekinut rad postrojenja za prečišćavanje vode

Isključena pijaća voda u Zrenjaninu

Rad postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu je prekinut, saopštio je Nenad Obradović, predstavnik konzorcijuma firmi investitora.

1

Piše: M.P.

Zrenjanin 11. novembar 2017. 10:21

Kako se navodi u saopštenju, investitori su bili prinuđeni na ovaj korak jer odobrenje za rad postrojenja od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nije stiglo do obećanog roka. Voda iz prečistača je isključena u petak, 10. novembra u 13 časova a u vodovodnoj mreži je ponovo neispravna voda.

-Podsećamo javnost da smo u proteklih desetak dana, čekajući odluku, vodu isporučivali potpuno besplatno a da dnevni troškovi prevazilaze sumu od 4.000 evra. Postrojenje će ponovo biti u funkciji i grad će se snabdevati prečišćenom vodom za piće onog momenta kada se dobije saglasnost nadležnog sekretarijata, kome je sva potreba dokumentacija uredno predata – navodi Nenad Obradović.

Investitori podsećaju da su uspešno završili sva ispitivanja, koja su potvrdila potreban kvalitet prečišćene vode prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije, kako na samom postrojenju, tako i u gradskoj mreži. Voda je u Zrenjaninu zabranjena za ljudsku upotrebu od 2004. godine a od brojnih rešenja za ovaj problem odabrano je ono koje ne uključuje pomoć države u podizanju fabrike vode, već privatno-javno partnerstvo.

 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

draganzr

11. novembar 2017.

ne znam ko vam je taj M.P. dopisnik iz zrenjanina, ali primecujem konstantnu povrsnost u izvestavanju. zasto se prenose izjave umesto da se malo zagrebe i vidi sta je ispod? opozicija u gradskoj skupsitini je uzorka tzv. ispravne vode odnela na ispitivanje i rezultati su uznemiravajuci. prociscena voda po sastavu i dalje ima velike kolicine otrovnih materija stetnih po zdravlje građana. sve ostalo su dimne zavese i zamajavanje naroda ovakvim povrsnim prenesenim izjavama odgovornih. mozda je to razlog zasto jos nije dobije dozvola da se pogon trajno pusti u rad?