Site name

Osudili rasističke grafite

Odbornička grupa Šumadijska regija - Pokret slobodnih građana u Skupštini grada Kragujevca zatražila je hitnu reakciju nadležnih državnih organa i pronalaženje autora rasističkih grafita sa porukama mržnje prema Romima.

Piše: Fonet

Kragujevac 13. novembar 2017. 15:30

Osudili rasističke grafite

U saopštenju se navodio da su pruke mržnje, koje su po sadržaju najbliže jeziku nacizma, upućene sugrađanima Romima, koji vekovima žive na prostorima Šumadije i Kragujevca.

Dodaje se da sličnih incidenata i ispoljavanja rasizma nije bilo u Kragujevcu ni u vremenu zla devedesetih godina prošlog veka, što dodatno treba da zabrine javnost Kragujevca, navodi se u saopštenju.

Šumadijska regija i Pokret slobodnih građana pozivaju Kragujevčane da i dalje gaje duh tolerancije i poštovanja građanskih vrednosti koji su “utkani u tradiciju grada, kao njegovo najprepoznativljivije obeležje”.

Direktor Obrazovno kulturne zajednice “Romanipen” Božidar Nikolić potvrdio je FoNetu da su grafiti mržnje, sa porukom “Ciganima nož u vrat”, osvanuli u centru Kragujevca kod Stare skupštine i u ulici Stojana Protića.

Predstavnici Obrazovno kulturne zajednice obavestli su o tome Zaštitnika građana i Gradsko veće Kragujevca i zatražili hitan razgovor povodom uvredljivih natpisa.  

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.