Site name

Tončev: Bugarski lekari bez prijave

Nadležni organi Srbije postupali su u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, rekao je državni sekretar Ivica Tončev u razgovoru sa ambasadorom Bugarske Radkom Vlajkovim o pregledima bugarskih lekara koji su u Bosilegradu obavljali lekarske preglede u prostorijama Kulturno informativnog centra (KIC).

1

Piše: FoNet

Beograd 14. novembar 2017. 17:59

Nadležni organi Srbije su, u zakonski sprovedenom postupku, utvrdili da KIC nije ovlašćen da organizuje lekarske preglede stanovništva kao i da su lekarski pregledi, na poziv građana bugarske manjine, obavljani bez saglasnosti Ministarstva zdravlja i Lekarske komore Srbije.

Lekari su pozvani da dođu u prostorije Policijske stanice Bosilegrad kako bi sa njima bio obavljen razgovor i prikupljene informacije u vezi sa okolnostima njihovog boravka u Bosilegradu nakon čega su napustili prostorije PS Bosilegrad.

Policija nije preduzimala nikakve mere prema navedenim licima niti je podneta prekršajna prijava kao ni izrečena mera zabrane ulaska u zemlju.

Tončev je napomenuo da su nadležni organi postupali u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima.

Konstatovano je da Vlada Srbije u punoj meri poštuje prava i slobode svih nacionalnih manjina uključujući i bugarsku, da se radi o događaju koji ima isključivo lokalni karakter i ni na koji način ne bi smeo da utiče postojeće dobre odnose između Srbije i Bugarske.

Tončev je naglasio spremnost najviših i visokih zvaničnika Srbije za očuvanje i dalje unapređenje intenzivnog političkog dijaloga i dobrih bilateralnih odnosa između dve države, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ljubitelj burleski

15. novembar 2017.

MOŽE LI jedna zaista nezavisna struktura pošto se ZNA KO JE OVDE,GLAVNA INSTITUCIJA,,DA ISPITA ŠTA SE DEŠAVA S LICESCOM ONOG,SLAVNOG,, GINEKOLOGA,,IZ OBRENOVCa KOJI JE OBOLELIM ŽENAMA OD KANCERA ,,UGOVARAO,,,PREGLEDE,UZ,,GLAS,,,ZA SNS..Uz to koja je ,NJegova,,licenca,, za ovakvo,,radno,mesto.Ili da se PRAVIMO DA NEZNAMO..