Site name

Ružić: Prioritet je digitalizacija

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je danas da se reformom javne uprave sistem menja iz temelja u kvalitativnom smislu.

2

Piše: FoNet

Beograd 14. novembar 2017. 20:06

Foto: FoNet / Nenad Đorđević

On je na seminaru kompanije Telenor o digitalizaciji e-uprave i bankarstva rekao da je digitalizacija jedan od prioriteta Vlade, jer efikasnost i ekonomičnost koju ona donosi omogućava da se stvori uslužna javna uprava okrenuta potrebama građana i privrede.

"Na ovim poslovima se intenzivno radi u svakom ministarstvu i u svakoj oblasti", istakao je Ružić i ocenio da se firme danas u Srbiji otvaraju za 24 sata, te da je lakše i brže doći do građevinske dozvole.

"Omogućeno je korišćenje kvalifikovanog elektronskog potpisa u transakcijama i elektronskoj komunikaciji, kao i elektronski pečat, a Ministarstvo je pripremilo i Nacrt zakona o elektronskoj upravi, koji će u radu uprave izjednačiti elektronski dokument sa papirnim sa težnjom da papir ostavimo istorijskim arhivima", rekao je Ružić.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

predrag

15. novembar 2017.

ovoga samo digitalizacija spasava. nema mozga nizasta drugo???

Asseco je srce Srbije

15. novembar 2017.

Nije odbrana teritorijalnog integriteta? Ustavnog poretka? Ni privredni rast, ni zivotni standard? Ni zdravstvo, skolstvo, penzioni sistem? Nije ni odbrana Kosmeta? Ni ulazak u EU? Samo digitalizacija, odnosno milionski drzavljanstvo poslova za firmu brata Brnabica?