Site name

U Kragujevcu prekrečeni natpisi sa pretećim porukama Romima

Poruke navijača Radničkog?

Natpisi sa pretećim i porukama mržnje prema Romima na objektima u centru Kragujevca prekrečeni su sinoć, prema nalogu gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove.

1

Piše:  Z. R.

Kragujevac 14. novembar 2017. 21:21

Foto: Stanislav Milojković

 

Grafite "Ciganima nož u vrat" na zidovima kod Stare srpske skupštine i u Ulici Stojana Protića tokom prekjučerašnjeg dana primetili su, pored ostalih, i aktivisti i rukovodstvo kragujevačke Obrazovno kulturne zajednice "Romanipen", koji su od ovdašnjeg Gradskog veća zatražili hitnu reakciju. Nadležnima su se istim i povodom i sa istovetnim zahtevom obratile i pojedine šumadijske nevladine i političke organizacije.

 Gradska vlast u Kragujevcu juče je najoštrije osudila "ispisivanje poziva na nasilje i netrpeljivost na nacionalnoj osnovi". Rukovodstvo grada smatra, međutim, da rečeni natpisi najverovatnije predstavljaju nastavak obračuna navijača Radničkog i Crvene zvezde, koji su se, pre desetak dana, tukli u centru grada. Da su uvredljivi i preteći grafiti koji su prekjuče osvanuli u Kragujevcu upućeni navijačima Crvene zvezde tvrde i pojedine pristalice kragujevačkog Radničkog ("Crveni đavoli"), koji su se prekjuče po podne, odmah nakon objavljivanja medijskih informacija o grafitima mržnje prema Romima u centru Kragujevca, oglasili na društvenim mrežama.

 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Luka

14. novembar 2017.

Pa odma se videlo da su parole navijačke, ali je problem što vlast neće da se zamera sa navijačima. Sve veće zgrade u centru Kragujevaca su uništene ogromnim grafiima sa nacrtanim huliganima. Čak je i celo korito reke Lepenice ofabano u navijačke boje a načelnik inspekcije Ilić ne sme da pisne niti da pošalje ekipu da se to sredi i zato treba da da ostavku. Kreče samo ako piše nešto uvredljivo ili ako je pretnja, sramota na šta grad liči !!!