Site name

Srušen ulaz u maršalovu zimsku baštu

Rušenje ulaza u “Kuću cveća” odvija se još od početka nedelje.

1

Piše: U. M.

16. novembar 2017. 22:22

 Srušen ulaz u maršalovu zimsku baštu

Iako je ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim LJajić pre manje od godinu dana najavio rekonstrukciju tog dela Muzeja istorije Jugoslavije, građani koji žive na Dedinju iznenađeni su prizorom gradilišta, bagera i radnika sa ulaza maršalove nekadašnje zimske bašte.

Unuk Josipa Broza Tita Joška Broz kaže da je podatak o rekonstrukciji “Kuće cveća” pročitao u novinama i da ne zna ništa o rušenju ulaza (mesta počivališta njegovog dede i babe), ali dodaje da ga to ne čudi.

“Gledam kako ruše spomenike, menjaju nazive ulica, uništava se ono što smo nekada imali i što treba u stvari da imamo, a to su istorijske istine koje su bile i koje ostaju”, kaže za Danas Broz.

“Kuća cveća” je deo “Muzeja istorije Jugoslavije” i mesto gde je Tito sa svojom suprugom Jovankom Broz sahranjen po njegovoj želji. Nekadašnja zimska bašta je jedna od najposećenijih turističkih mesta u Beogradu.
 

 

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ime prezime

16. novembar 2017.

Bez brige, nije srusen ulaz u samu Kuci cveca, vec ona kapija 100m dole, gde se cepkaju ulaznice i prodaju suveniri... Valjda ''''oce da izgrade neku lepsu, sta li...