Site name

Mlić: Vanredno stanje i strah

Direktor i urednik Produkcijske grupe Mreža Vladimir Milić ocenio je da odbacivanje krivične prijave novinara napadnutih na dan inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja kontinuiranu politiku gde se mediji stalno drže u nekoj vrsti vanrednog stanja i straha kako se ne bi upuštali u kritiku vlasti.

4

Piše: FoNet

Beograd 18. novembar 2017. 14:57

Mlić: Vanredno stanje i strah

Foto: N1

"Gadno je to što većina kolega nije iznenađena ovakvom odlukom. To ostavlja čudan ukus u ustima da ovde vlast medije smatra prirodnim neprijateljem, ako nisu pod njihovom kontrolom", rekao je Milić u Novom danu N1.

Govoreći o obrazloženju odluke, da bi došlo do mnogo većih incidenata i "linča" da novinari i neki građani nisu izvedeni iz mase, Milić je rekao da vlast ima toliku moć da može da bude bahata i cinična.

On dodaje da je velika tema na putu ka Evropskoj uniji stanje u pravosuđu, a da građani imaju utisak da tužilaštvo nije ni izbilza tako nezavisna institucija kakva bi morala da bude.

"Mi, kao novinari, možemo da radimo svoj posao i da ukazujemo na nešto što su propusti vlasti, a na vlasti je da bude pametna i da te nalaze prihvati", smatra on.

Milić je ocenio da je jedina prava opozicija Vučiću u Briselu i da, pošto je tamo nema, postoji otvoren put Vučiću i vlasti Srpske napredne stranke "da se ponaša kako hoće".

"To nije samo problem medija i građana, već i vlasti i Evropske unije", smatra on.

Govoreći o novinskoj agenciji Tanjug, koja je odlukom vlade ugašena, ali i dalje postoji, Milić je istakao da je reč o političkoj i pravnoj bahatosti.

"Da ugasite pravno lice, a da i dalje funkcioniše. To je presedan, ne znam da li igde tako nešto postoji", rekao je on.

Prema njegovim rečima, neobično je da se ponovo razmatra odluka o vanrednim parlamentarnim izborima.

"Imamo dva puta godišnje izbore i permanentnu predizbornu kampanju. To je potpuno neregularno stanje za život i rad, ali i nepovoljna atmosfera za dolazak novca u Srbiju", ocenio je Milić.

Dodaje da u Beogradu naprednjaci imaju najmanje šanse da pobede ako budu samo gradski izbori i da je to razlog za eventualno raspisivanje parlamentarnih odnosno "da bi se se sačuvao Beograd kao grad u kome ima najviše para".

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Loki

19. novembar 2017.

Nikad vise investicija u Srbiji nije bilo, nego otkad je SNS na vlasti. Da li oni stvarno veruju u te svoje lazi? Redom svi, i Jankovic, Jeremic, Radulovic, Obradovic... Toliko su lazi izrekli da ni sami ne znaju, svakog dana.

Milica Savic

19. novembar 2017.

Mislim da niko novinarima ne brani da kritikuju vlast, ali to ne znači da treba da preteruju i da izmišljaju događaje! I, naravno. ovde treba reći pojedini novinari, jer ima mnogo više novinara pravih koji uopšte nemaju potrebu da kritikuju vlast! Nisu plaćeni da izmišljaju događaje, već su slobodne ličnosti koje govore što sami misle!

Major Dimitrjevic Boris

19. novembar 2017.

Imamo dva puta godišnje izbore i permanentnu predizbornu kampanju. To je potpuno neregularno stanje za život i rad, ali i nepovoljna atmosfera za dolazak novca u Srbiju", ocenio je Milić. /// raspisuju se fingirani Izbori gde Agenti BIA glume OPOZICIJU , ko je istinski disident biva proteran , ubijen , ili pre toga zatvoren u Zatvorsku Ludnicu i tamo ubijen kao disident Milan Nikolic kog PROGLASAVAM ZA NATODNOG HEROJA .....svako ko Voli Srbiju i SLobodu poziva se da u svajoj Knacelariji istakne sliku 1. Narodnog Heroja u boirbi za slobodu pod Politicke Mafije cije delovanje je otpocelo 1990 ,a koja je okupirala nasu Zemlju

svetlanast.

19. novembar 2017.

Zasto bi SNS vlast koja nije imala saosecanja prema izginulima i njihovim porodicama u aferi HELIKOPTER, imala saosecanja prema novinarima? Niko kriv, niko odgovoran.Podrzava ih Zapad i 25% biraca.Cuti /ne glasa/ oko 50% biraca, sve dok i na njih ne dodje RED.