Site name

Na poziv pokreta Dveri, stotinak građana okupilo se na Trgu republike u znak podrške osuđenom generalu

Manji protesti u Beogradu i Novom Sadu zbog presude Mladiću

- Oko stotinak gradjana okupilo se sinoć na Trgu republike, na poziv lidera Dveri Boška Obradovića, kako bi izrazili protest zbog "sramne i očekivane presude generalu Ratku Mladiću", kako je stajalo u pozivu upućenom na društvenim mrežama.

3

Piše: M.Miljković

Beograd 22. novembar 2017. 19:48

Manji protesti u Beogradu i Novom Sadu zbog presude Mladiću

U isto vreme, ispred spomenika Knezu Mihailu, desetak mladića, članova ultradesničarske organizacije Srbska akcija, razvili su transparent na kome je pisalo "Junak, a ne zločinac" i držali sliku Ratka Mladića na kojoj je krupnim slovima bilo ispisano "Djeneral". 

Lider Dveri Boško Obradović tom prilikom je poručio da bi ga bila sramota da nije izašao i pružio podršku generalu Mladiću, te da je svako ko se oseća Srbinom sada ljut, jer je u Hagu izrečena presuda protiv Srbije.

- General Mladić, Radovan Karadžić i ostali očevi Republike Srpske treba da budu na prvim stranama istorijskih udžbenika, jer su devedesetih odbranili svoj narod - istakao je Obradović, poručivši da ne pristaje na presude Haškog tribunala, jer je on, kako je ocenio, osnovan da od Srba napravi genocidan narod. 

Poslanik Dveri Srdjan Nogo na sinoćnjem skupu poručio je da je njihova dužnost bila da pruže podršku generalu Mladiću jer, kako je kazao, "Srbija ne zaboravlja svoje heroje". 

- General Mladić je doneo našem narodu najveću pobedu u proteklom veku a to je Republika Srpska i sprečio novi genocid nad srpskim narodom. Zato neka je srećna majka koja ga je rodila, a kako vidim da ovde ima dosta omladine, nadam se da i medju njima ima mnogo novih Mladića - završio je Nogo. 

Nedugo po završetku obraćanja Obradovića i Noga, okupljeni su se razišli sa Trga republike. 

Manji skup je organizovan i u Novom Sadu.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ČikoJel''SavTajSenvićTvoj

23. novembar 2017.

Ne ponovili se ni Mladić, ni slični mu! Nejasno mi je samo po kojoj logici je Haradinaj, njegov brat po genocidu, oslobođen?

Lejla ta

23. novembar 2017.

Organi drzave treba da zabrane politicku stranku Dveri koja propagira fasizam ,velica zlocine i zlocince,siri mrznju i nasilje i tako podriva Ustavom odredjene vrednosi ove zemlje.

Milivoje Radaković

23. novembar 2017.

"Nejasno mi je samo po kojoj logici je Haradinaj, njegov brat po genocidu, oslobođen?" Poredite babe i žabe. Ovaj tupavi Mladić se nije skidao sa ekrana i na sve je strane prosipao priznanja svojin zločina - to što ga nisu osudili za 15 minuta je samo dokaz koliko je Tribunal promašena ideja, a ne da se radi o komplikovanom procesu. Sa druge strane, drug Haradinaj je bio samozatajan pionir...