Site name

Kartica za penzionere urađena po ugledu na karticu tri plus

Senior kartica plagijat

Ugledni privredni preduzetnik iz Smoljinca, najrazvijenijeg mesta u opštini Malo Crniće, Saša Stević tvrdi da je kartica za penzionere "Senior", koju je penzionerima uradiai i podelial Beogradska gradska vlast, a kojom njeni vlasnici u mnogom bogradskim radnjama i marketima mogu uz određen popust da pazare raznu robu, u stvari plagijat.

11

Piše: M.Veljković

23. novembar 2017. 12:16

Senior kartica plagijat

Saša Stević, idejni tvorac kartice "tri plus" Foto: M.V.

Stević naglašava da je kartica "Senior" u potpunosti kopija kartice "tri plus", čiji je idejni tvorac on, a koju mogu da poseduju samo oni koji imaju tri ili više deteta i njome u pedesetak firmi, mahom privatnih, koje se nalaze na teritoriji Grada Požarevca i Opštine Malo Crniće, mogu da pazare ili da koriste njihove usluge po sniženoj ceni.

-Mi smo pre više godina pokrenule manifestaciju "Dani borbe protiv bele kuge" , koja ima za cilj da podstakne natalitet u Srbiji, koji je izuzetno nizak i preti nam u budućnosti biološki nestanak, ako se po tom pitanju nešto ne promeni. Mi smo u početku naše aktinovnosti u toj borbi bazirali da putem medija i na drugi način, javnosti ukažemo na najveći problem u Srbiji. Od avgusta 2016. godine krenuli smo sa konkretnim delovanjem. Osmislili smo, sa privrednicima u u opštini Malo Crniće i u gradu Požarevcu, da porodicama sa tri i više deteta damo karticu kojom će u tim firmama da dobiju značajne popuste na robu i usluge za koje izraze potrebe. Mogu da kažem da je ova naša akcija zaživela i da ima odjeka na celu Srbiju i brojnu dijasporu širom sveta, koji na razno razne načine pomažu u ostvarenju našeg cilja-obrazlaže kako je nastala prva kartica kojom neko ostvaruje benefite.

On ističe da se ne ljuti što je beogradska vlast kopirala njegovu ideju i pomogla penzionere, naprotiv, ali da mora da se zna ko je začetnik ideje i ko ima prioritet.

- Naravno, mi nemamo ništa protiv penzionera i ne sporima da penzioneri kao ugrožena kategorija u našem društvu treba da imaju određene privilegije. Samo želimo da damo prioritet porodicama sa više deteta i da na taj način pozovemo sve lokalne samouprave. Ako već učestvuju u projekat „Senior“ kartice, treba da znaju da imaju i drugu mogućnost, da našu mladost i našu budućnost pomognu na ovaj način, preko kartica "Tri plus"-poručio je Saša Stević, idejni tvorac manifestacije "Dani borbe protiv bele kuge" i kartice "Tri plus".

povezane vesti

komentari (11)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

milan

23. novembar 2017.

Njegova ideja je dobra,ali nikako to ne moze biti isto tj plagijat ovde se pomaze penzionerima a kod njega je rec o pomoci porodicama sa vise dece

Ana

23. novembar 2017.

Čime se sve bave. Zar je bitna određena sličnost. Da se tu ne radi o intelektualnoj svojini?

Marija Marić

23. novembar 2017.

Svašta! Kakav plagijat?! Senior kartica sigurno nije revolucionarno otkriće. Ideja kao ideja postoji i pre ovog gospodina. Tako da ne vidim ništa sporno u Senior kartici.

Raša

23. novembar 2017.

Gospodin Saša Stević je trebalo da zaštiti svoj patent kao intelektualnu svojinu. Ako to već nije učinio ne vidim u čemu je problem što Senior kartice funkcionišu po istom principu.

Marija Marić

23. novembar 2017.

Ovaj čovek želi malo sebe da popularizuje.Pet minuta slave. A koga briga za to.

Lazar Pekic

23. novembar 2017.

I da jeste plagijat, zar je to senzacija?! Valjda je jedino važno da ona ima smisla i da neko od nje može imati koristi. A ta su lica najstariji naši sugrađani.

Siniša Radin

23. novembar 2017.

Ma bravo i za gospodina Stevića i za gradsku vlast! I treba razmišlati kako da se pomogne najugroženijima. Nebitno je ko je od koga video. Verujem i da je Stević to negde "maznuo". A tu nema baš ništa loše.

Aleksa78

23. novembar 2017.

Ne vidim tačno u čemu je problem. Gospodin je dizajnirao karticu za porodicu sa više dece, a ovo je kartica isključivo za penzionere. Možda je sličnost u humanoj nameni, ali ne vidim je kao falsifikat.

Budućnost

23. novembar 2017.

Pametan čovek. Iskoristio mogućnost da ispromoviše svoju karticu i zato ga treba podržati. Osim penzionera, naravno da su nam bitne porodice i mladi ljudi.

Emilija

23. novembar 2017.

Da li je plagijat i junior kartica ?

Rajko

23. novembar 2017.

Cilj akcije je da se sa Senior karticom može kupovati povoljnije, i da važi za penzionere. Sve ostalo su pražne priče.