Site name

Mihajlović: Ne okretati glavu pred nasiljem

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je ubistvo majke dvoje maloletne dece u Pančevu još jedan dokaz da nasilje nad ženama nije privatna stvar i da pred njim ne smemo da okrećemo glavu, saopšteno je iz njenog kabineta.

Piše: FoNet

Beograd 23. novembar 2017. 13:58

Mihajlović: Ne okretati glavu pred nasiljem

Foto: N1

Mihajlović je istakla da je zato potrebno da se nasilnici prijavljuju i na taj način doprinese stvaranju nenasilnog društva.

Ona je upozorila da je nasilje nad ženama i devojčicama pošast celog društva i pozvala sve relevantne institucije, udruženja, medije i građane Srbije da se uključe u borbu protiv tog problema.

U susret obeležavanju globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama treba da se podsetimo koliko je ovaj problem rasprostranjen i da se ne samo tih 16, već svih 365 dana u godini borimo za društvo u kom je nasilje nedopustivo, rekla je Mihajlović.

Prema njenom mišljenju, mora se raditi više na prevenciji nasilja, a najdelotvorniji put je ako se krene od najmlađih, od dečaka i devojčica.

Nasilje se ne dešava nekom drugom, ono je svuda oko nas i ako se svi ne angažujemo biće ga još više, zaključila je Mihajlović.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.