Site name

Nacionalni kongres glavnih sestara Srbije

Nova znanja srž promena

Zrenjanin je proteklog vikenda bio domaćin prvom Nacionalnom kongresu glavnih sestara Srbije, a skup pod nazivom "Znanjem do promena" okupio je učesnike iz svih zdravstvenih centara zemlje i klinika.

Piše: M. P.

Zrenjanin 27. novembar 2017. 22:22

Nova znanja srž promena

Foto: Wikipedia

Ovo je bila prilika da se čuju novine u radu, u svetu i kod nas, a tokom tri dana održani su edukativni seminari, okrugli stolovi, diskusije. Značajan deo programa bio je posvećen radu sa onkološkim pacijentima, odraslima i deci. Skup su organizovali Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Društvo medicinskih sestara-tehničara i babica Srbije.

- Glavna sestra mora služiti ostalima u ustanovi kao primer od koga će učiti, mora da služi i kao mentor koji pomaže ostalima da svoje ponašanje promene prema zahtevima procesa učenja, mora da obezbedi organizacionu strukturu koja podržava učenje, mora da prati, kontroliše proces učenja i daje podršku. Novo znanje može biti snažan podsticaj pozitivnih promena i unapređenja. Učenje predstavlja srž sposobnosti ustanove da se prilagodi i odgovori savremenim izazovima - navela je u Zrenjaninu predsednica Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije, mr sc. med Radmila Nešić.

Prema njenim rečima, za održavanje kongresa u Zrenjaninu najzaslužniji su članovi Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanina, koji su dali veliki doprinos radu svoje organizacije, koja je postala član Međunarodnog veća sestara. Tim povodom zrenjaninskim kolegama uručene su zahvalnice.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.