Site name

NUNS: Goran Vesić da ne obmanjuje javnost

Nezavisno udruženje novinara Srbije upozorilo je danas gradskog menadžera Beograda Gorana Vesića da ne “gura” novinare u politiku i da ne obmanjuje javnost tvrdnjom da novinarska udruženja selektivno štite novinare.

2

Piše: Danas Online

Beograd 28. novembar 2017. 13:39

NUNS: Goran Vesić da ne obmanjuje javnost

U autorskom tekstu objavljenom u petak u Politici, Goran Vesić je, kako se navodi u saopštenju NUNS, ispisao nekoliko notornih neistina. Prva neistina, dodaju, je povodom reakcije novinarskih udruženja koja su osudila njegovu “raspravu sa novinarkom televizije N1 Majom Nikolić”. Vesić tvrdi da ga je novinarka prekinula dok je odgovarao na pitanje.

"Istina je da je Gradski menadžer, odgovarajući na pitanja o izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, rekao da to telo nije nadležno te da je njihov izveštaj o prihodima Beograda netačan i paušalan. Na potpitanje novinarke N1 poručio joj da se učlani u stranku i kandiduje ako želi da se raspravlja sa njim. Kada mu je novinarka odgovorila: “Nećemo da se vređamo”, Vesić je rekao: “Ne, hoćemo! Jer vi mene vređate. Ne možete tako da se ponašate!” iako je novinarka Nikolić samo postavila pitanje", navode u NUNS.

Kako se dodaje, uostalom, sam Vesić u tekstu u Politici podseća da “javna ličnost mora da ima viši stepen tolerancije” te da je reagovao “burnije nego što je trebalo”. Drugu neistinu, prema NUNS, Vesić je napisao kad je je prepričavajući spor sa novinarkom TV N1 naveo kako je “prekinut od strane novinarke rečima „da ostavim Đilasa na miru”.

"Istina je, međutim, da se u prilogu emitovanom na TV N1, tačnije, na snimku tog razgovora, jasno čuju reči novinarke: “Pominjete Dragana Đilasa koji uopšte nije tema sada...”! Treća neistina Gorana Vesića je da novinarska udruženja nisu reagovala povodom napada na novinarke Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović. Istina je da je NUNS 16. septembra, istog dana kada su novinarke Pinka napadnute dok su izveštavale sa protesta Dveri, prvi i to najoštrije osudio taj napad i pozdravio “hitru akciju policije i privođenje vinovnika ovog teškog incidenta”, saopštio je NUNS.

S tim u vezi, danas su mediji objavili medicinski izveštaj sudskog veštaka prema kojem novinarke TV Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović, koje su napadnute tokom protesta Dveri, nisu zadobile teške telesne povrede, kako uporno ponavljaju funkcioneri vlasti i režimski mediji.

"Na kraju, sam Vesić “priznaje” šta zapravo zamera novinarskim udruženjima. Smetaju mu akcije Grupe za slobodu medija: “Delili su letke na kojima su navedeni navodni pritisci na medije, među kojima je bio i primer moje rasprave sa novinarkom televizije N1.” Dakle, “navodni pritisci na medije” su stvarni razlog ljutnje gradskog menadžera zbog kojih je eto spreman i da obmanjuje javnost. A ne krije da je ljut pre svega zato što se o tim pritiscima sve češće govori - čak i u Briselu", ističe se u saopštenju.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

nada acimpvoc

28. novembar 2017.

Ma ko su bre Vesic i gradski menadzer. Vesic se je do juce slihtao sa DS pa mu je to bilo malo od koristi. Sada je sa SNS-om. Ma tog tipa odlicno znamo mi iz Kraljeva a neki i iz Kragujevca.

ljubitelj burleski

28. novembar 2017.

BAŠ svako obraćanjej,VESIĆA ,,javnosti,,JE UDAR NA MOŽDANE VIJUGE SVIH KOJIMA JE IQ VEĆI OD BROJA LIČNE A NOSEĆE OBUĆE,,U NJEGOVE, TEŠKO DA BI IKO ZDRAVIH NEKONFABULIČNIH VIJUGA POŽELEO,DA ULETI, I JOŠ S FANTOMKOM,