Site name

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin razgovarao sa novinarima i predstavnicima NVO

Novi zakon protiv BNV

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) aktivno učestvuju u izradi novih manjinskih zakona.

Piše: S. N.

 Novi Pazar 01. decembar 2017. 21:41

Novi zakon protiv BNV

Foto: Medija centar

Ovo je, u današnjem razgovoru sa predstavnicima nevladinih organizacija i medija, rekao predsednik Veća Sulejman Ugljanin. Ocenio je da je "očigledno da je novi Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina usmeren protiv BNV i da će mu se njime zabraniti da se kandiduje za predsednika nacionalnog saveta Bošnjaka".

 - Naš stav je da nam je potreban jedan krovni zakon o nacionalnim manjinama, koji će tretirati sve oblasti i pitanja nacionalnih manjina u Srbiji - rekao je Ugljanin i ponovio da BNV ne odustaje od zahteva za reviziju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

 Naglasio je da taj dokument sada "ne garantuje da će se položaj Bošnjaka u Srbiji poboljšati ni za promil".

 - I dalje tražimo da se u Akcioni plan uvrste naši zahtevi. Želimo da na taj način rešavamo naše probleme, a sve što treba da uradi taj akcioni plan je da usaglasi nacionalnu strukturu zaposlenih u državnim organima u Sandžaku sa strukturom stanovništva - istakao je predsednik BNV.

 Novinare je interesovalo i šta se događa sa ujedinjenjem dve islamske zajednice (IZ) u Srbiji.

 - BNV neće uticati na to. Smatram da bi tim problemom zajednički trebalo da se bave Srbija, Turska i BiH. Veće se zalaže i radi na ostvarivanju opšteg nacionalnog konsenzusa Bošnjaka na Balkanu - odgovorio je Ugljanin i pozvao dvojicu verskih poglavara da sednu i dogovore se.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.