Site name

Pretres po žalbi na presudu Šešelju 13. decembra

Pretres po žalbi u postupku protiv Vojislava Šešelja zakazan je u Haškom tribunalu za 13. decembar, u skladu sa nalogom o rasporedu koji je izdalo Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove.

Piše: FoNet

Hag 04. decembar 2017. 11:31

Pretres po žalbi na presudu Šešelju 13. decembra

Foto: FoNet/SRS

Pretres će početi uvodnim izlaganjem predsedavajućeg sudije, nakon čega će uslediti usmena argumentacija Tužilaštva i Šešelja u vezi sa žalbom, u slučaju da Šešelj prisustvuje pretresu, piše u saopštenju Haško suda.

Branilac u pripravnosti je već imenovan, kako bi se obezbedilo da Šešeljeva proceduralna prava budu poštovana, u slučaju da on odluči da ne prisustvuje pretresu, navodi Tribunal.

Pretresno veće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju je 31. marta 2016. Šešelja oslobodilo krivice po svih devet tačaka optužnice kojom su mu stavljani na teret zločini protiv čovečnosti i kršenja zakona ili običaja ratovanja.

Optužnicom se navodi da je Šešelj počinio zločine učešćem u udruženom zločinačkom poduhvatu, koji je imao za cilj prisilno uklanjanje većine nesrpskog stanovništva iz delova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

Tužilaštvo je 2. maja 2016. godine Mehanizmu podnelo žalbu na presudu Pretresnog veća MKSJ.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.