Site name

Miličković: Sulude tvrdnje da je MUP izgubio milion evra

Tvrdnje da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) izgubilo milion evra, zato što je nabavio originalne tonere, predstavljaju sulude tvrdnje, grubu neistinu i svesno ili nesvesno prećutkivanje pravih činjenica, izjavio je državni sekretar Milosav Miličković, povodom javnih nabavki u MUP.

3

05. decembar 2017. 20:35

Miličković: Sulude tvrdnje da je MUP izgubio milion evra

Foto: twitter

Nastavljaju se zlonamerni napadi na Ministarstvo unutrašnjih poslova ponavljanjem neistina kada je reč o pojedinim javnim nabavkama koje je sproveo MUP u prethodnom periodu, a to se pre svega odnosi na nabavku tonera za štampače, istakao je on.

Miličković je naglasio da tvrdnje da je MUP izgubio milion evra, zato što je nabavio originalne tonere, predstavljaju grubu neistinu i svesno ili nesvesno prećutkivanje pravih činjenica.

On je rekao da javna nabavka tonera, koja je sprovedena ove godine putem otvorenog postupka, predstavlja samo okvirni sporazum za naredne tri godine, koji nikako ne predstavlja obavezu MUP da kupi toliko tonera, već samo mogućnost da se zaključi ugovor u količinama koje su neophodne.

Imajući u vidu da je MUP sprovelo racionalizaciju štampanja zamenom više običnih štampača jednim multifunkcionalnim, okvirni sporazum o nabavci tonera neće biti realizovan više od 40 odsto. Tačnije, kako je rekao, biće potrošeno više nego duplo manje novca nego što je to predviđeno okvirnim ugovorom.

"Zato je suludo govoriti o gubitku od milion evra", dodao je on i dodao da se originalni toneri, koji su bili jedan od predmeta postupka nabavke, odnose isključivo na štampače u garantnom roku.

Njihovom upotrebom se produžuje garantni rok štampača, što znači da će se bilo kakav kvar na štampaču ukolniti besplatno, rekao je Miličković.

Povodom podataka da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u poslednje četiri godine poništila ili prekinula 48 javnih nabavki, on je naglasio da se najveći broj odnosi na delimično poništenje, kojim se vraća postupak u fazu stručne ocene naručioca.

Tih 48 vraćenih predmeta u poslednje četiri godine predstavljaju minimalan broj, imajući u vidu da MUP, kao jedan od najvećih budžetskih korisnika, godišnje sprovede između 400-500 postupaka nabavki.

Kada je reč o nabavci patrolnih vozila, MUP je izabrao najpovoljniju ponudu od tri koje su stigle. Svi učesnici u postupku su dobili Odluku o dodeli ugovora i nije bilo ni jednog prigovora ili žalbe, istakao je Miličković.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Nenad

05. decembar 2017.

Glavni rakovicki bos.

scoby

06. decembar 2017.

U MUP-u su iznenađeni, naručili tonere za štampače, a dobili Škodine automobile...

Dragan

07. januar 2018.

Ko im je prodao tonere? Ili firma cile ime pocinje sa "W" ili njena kcerka firma?