Site name

Asocijacije i udruženja: Nekorektan postupak Republičkog javnog tužilaštva

Novinarska udruženja u medijske organizacije najoštrije osuđuju postupak zamenika republičkog tužioca i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara Branka Stamenkovića, koji predstavnike ovih udruženja nije obavestio da će sastanku grupe prisustvovati i republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac.

Piše: Danas Online

Beograd 06. decembar 2017. 14:58

Asocijacije i udruženja: Nekorektan postupak Republičkog javnog tužilaštva

Foto: www.mc.rs

Predstavnici Asocijacije medija, Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i Asocijacije onlajn medija nezadovoljni odlukom Prvog osnovnog tužilaštva, uslovili su nastavak angažovanja u Stalnoj radnoj grupi upravo sastankom sa republičkom javnom tužiteljkom, i o tome blagovremeno obavestili  javnost  i Stamenkovića.

AM, NUNS, NDNV, ANEM i AOM izražavaju veliko žaljenje zbog nekorektnog postupka Branka Stamenkovića i Zagorke Dolovac da sastanak održe bez njihovih predstavnika.

Takvim postupanjem i odnosom neće biti moguć napredak u saradnji Tužilaštva i novinarskih udruženja i asocijacija.

Prema stavu AM, NUNS, NDNV, ANEM i AOM, propuštena je još jedna prilika da se u neposrednom razgovoru unapredi saradnja sa Repuličkim javnim tužilaštvom, uveća međusobno poverenje i nastave aktivnosti u Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.