Site name

Utajom oštetio budžet za 10,9 miliona dinara

U koordiniranoj akciji Poreske uprave - Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšeno je odgovorno lice privrednog društva iz Novog Sada zbog sumnje da je uz pomoć saučesnika izvršio krivična dela zloupotrebe položaja i poreske utaje.

1

Piše: Danas Online

Novi Sad 07. decembar 2017. 08:27

Utajom oštetio budžet za 10,9 miliona dinara

Foto: Stefana Savić

Time je oštetio budžet Republike Srbije za oko 10,9 miliona dinara i pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 4,1 miliona dinara.

Osumnjičeni je tokom 2015. i 2016. godine imovinu i zalihe privrednog društva u ukupnom iznosu od 57.258.439 dinara zadržavao za lične potrebe, a na ostvareni prihod nije obračunao i platio porez na dohodak građana u ukupnom iznosu od 10.871.039 dinara. Takođe, uz pomoć saučesnika otuđio je imovinu i onemogućio izmirenje obaveza prema poveriocima u ukupnom iznosu od 4.145.022 dinara, i na taj način izvšio krivično delo zloupotrebe položaja.

Osumnjičenom licu je određena mera zadržavanja do 48 sati. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Posmatrač sa strane

07. decembar 2017.

Dobro, tako i treba. Da se najzad, koliko-toliko, uvede neki red u Srbiji. Ali šta sa pojedinim političarima, tajkunima i drugim luperdama koji su se već obogatili na grbači naroda? Šta je sa Majom Gojković koja je, po pisanju srpske ali i inostrane štampe, više nego strašno ojadila budžet Novog Sada i uništila jednog privred? Hoće li biti i njihovih hapšenja? Ili mora da se sačeka promena vlasti, ako ikada do toga dođe? Zapadu ne ide u račun nikakva momentalna promena vlasti u Srbiji jer ova vlast još nije "odradila" postavljene zadatke. Još nije po Srbiji sve rasprodato ili poklonjeno npr. Arapima, Turcima, Nemcima. Kako poklonjeno? Pa lepo, koja pametna vlada poklanja tobožim "investitorima" i do 10.000€ po radnom mestu, oslobađanje od doprinosa i poreza itd. Naravno, nijedna u Evropi i šire. Od tih 10.000 po radnom mestu i niz drugih beneficija, kod prosečne plate od samo 230 €, stranci svog srpskog radnika, gotovo roba, mogu da plaćaju duže od 3,5 godine. A posle toga- doviđenja Srbijo! Osim toga još nije od Srbije odvojen Sandžak, Preševska dolina još nije pripojena Kosmetu i Albaniji, Vojvodina je još uvek -ali je i tu pitanje dokle- u Srbiji, još nisu rasprodati mnogi prirodni resursi kao vodotokovi i jezera, šume i livade, brda i planne, srpske banje i,i,i... Kada bi tužilaštva i policija radili kako treba a ne po partijskim direktiva, imali bi posla za najmanje 20 godina!