Site name

Skupljanje sadržaja za paketiće

Prva studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ organizuje dvanaestu novogodišnju akciju prikupljanja sadržaja za paketiće za ugroženu decu širom Srbije koja će tajati do 22. decembra.

Piše: FoNet

Beograd 07. decembar 2017. 09:46

Skupljanje sadržaja za paketiće

Foto: M.V.

Aktivisti svakog radnog dana od 10 do 16 časova na svojim fakultetima prikupljaju sadržaj za novogodišnje paketiće igračke, knjige, nastavni materijal, školski pribor i slatkiše.

Pored fakulteta, ove godine u akciji učestvuju i mnoge osnovne škole, sportska društva, plesne škole i škole stranih jezika.

Ovogodišnja akcija započeta je drugim Osmehovim festivalom lampiona, održanim u Novom Sadu 18. novembra, gde je pušteno 3780 lampiona i prikupljeno 810.560,00 dinara namenjenih za kupovinu pulsnog oksimetra Odeljenju neonatologije u Novom Sadu i sadržaja za novogodišnje paketiće.

Ove, kao i prošle godine smo odlučili da paketiće delimo i u jugoistočnoj Srbiji, nakon što smo se uverili koliko je teška situacija i koliko socijalno ugrožene dece ima u tom delu zemlje. Takođe, ove kao i prethodnih 12 godina posetićemo i Kosovo i Metohiju, ali i mališane u selu Kosovo u Dalmaciji.rekla je Stefana Radić, aktivista Fondacije.

Akcija počinje sa štandovima na Pravnom fakultetu i Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, a informacije gde se može doneti materijal i ko sve učestvuje u ovogodišnjoj akciji može se pogledati na sajtu www.osmehnadar.org. 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.