Site name

Uspešno završen prvi krug selekcije kandidata

Više od 2.000 kandidata u trci za prekvalifikacije u IT sektor

U prvom krugu testiranja za učešće u programu prekvalifikacija u IT sektoru Kancelarije za IT i eUpravu koje je organizovano prethodne nedelje, od prijavljenih 12.300 kandidata, učestvovalo je ukupno 9.279 kandidata, od čega se najboljih 2.042 plasiralo u dalji proces selekcije.

Piše: Danas Online

Beograd 25. decembar 2017. 13:02

Više od 2.000 kandidata u trci za prekvalifikacije u IT sektor

Foto: MDULS

Tokom naredne nedelje će kandidati birati IT škole u kojima bi voleli da pohađaju kurs, a zatim će ih te škole intervjuisati i upisati one koji se najbolje pokažu. Polaznici će pohađati jedan od ponuđenih kurseva iz najtraženijih programskih jezika – Java, JavaScript, PHP, .Net i C i osposobiće se za rad na poziciji programera-početnika. Proces selekcije biće završen posle novogodišnjih praznika, nakon čega će obuke, u trajanju do šest meseci, biti organizovane širom Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, prvi krug testiranja je podrazumevao rešavanje zadataka za utvrđivanja profesionalne sposobnosti i interesovanja, tipova ličnosti, ali i test poznavanja engleskog jezika, koji je uspešno rešilo 8.380 kandidata. Svi upitnici osmišljeni su kako bi otkrili sklonost i veštine kandidata koje su neophodne da bi se uspešno bavili programerskim poslom.

Učesnici u ovom procesu u svakom trenutku mogu da izvrše uvid u postignute rezultate putem linka koji su dobili sa pozivnicom za testiranje.

"Program prekvalifikacija pokrenut je radi obezbeđivanja nedostajućih kadrova u brzo rastućem IT sektoru. Obuke su nastavak uspešnog pilot-projekta, pokrenutog na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić. U okviru pilota do sada je obučeno 97 polaznika. U drugom krugu za program prekvalifikacija prijavilo se 12.300 kandidata", navode iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.