Site name

Određeni dobitnici godišnjih nagrada grada Zrenjanina

Laureati i strani investitori

Komisija za dodelu godišnjih nagrada grada Zrenjanina cenila je ukupan doprinos ovoj sredini, pa su se tako na spisku nagrađenih pojedinaca ove godine našli i predstavnici dve strane kompanije koje uspešno posluju i zapošljavaju značajan broj radnika.

Piše: M. P.

Zrenjanin 25. decembar 2017. 20:18

Laureati i strani investitori

Foto: Wikipedia

Nagrade će primiti Adolfo Karlo Perosi, generalni direktor kompanije "Fulgar Ist" Zrenjanin, za doprinos privrednom razvoju grada i deset godina prisustva i ekspanzije u Zrenjaninu. Pored njega, tu je Mihael Vagner, generalni direktor kompanije "Drekslmajer Automotiv" Zrenjanin, a nagrada mu je dodeljena za doprinos privrednom razvoju grada, poziciji kompanije kao najvećem izvozniku u regionu i povodom deset godina od osnivanja pogona i konstantne ekspanzije u Zrenjaninu.

Mislilo se i na domaće kadrove, pa je tako iz redova obrazovanja ove godine nagrađen dr Milorad Rančić, diplomirani mašinski inženjer, za dostignuća u mašinskoj tehnici, dugogodišnji naučnoistraživački rad i društveno angažovanje. U oblasti sporta nagrađena su dvojica rvača RK "Proleter", Viktor Nemeš, za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Parizu i sportsku afirmaciju grada; i Kristijan Fris, za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Novom Sadu i sportsku afirmaciju grada. Kolektivnu nagradu, prema saopštenju kabineta gradonačelnika, dobili su NIP "Zrenjanin" povodom 65. godišnjice poslovanja i doprinosa informisanju žitelja grada i Srednjobanatskog regiona; Mešoviti hor "Prepodobni Rafailo Banatski" Zrenjanin, povodom osvajanja najvišeg priznanja na manifestaciji "Mokranjčevi dani" i nastavku negovanja bogate horske tradicije grada.

Treći dobitnik iz kategorije kolektiva je Stonoteniski klub invalida "K2" Zrenjanin, a nagrađeni su za osvajanje tri medalje na Evropskom prvenstvu u Ljubljani i za sveukupnu afirmaciju sportista i osoba sa invaliditetom. "Nagradu Grada Zrenjanina" uručiće gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti koja će se održati u baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu u petak, 29. decembra, u 12 časova.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.