Site name

Prihvaćen prigovor novinara

Više javno tužilaštvo u Beogradu prihvatilo je prigovor novinara na odbacivanje krivične prijave zbog napada na novinare na inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rečeno je Insajderu u ovom tužilaštvu.

Piše: Fonet

Beograd 28. decembar 2017. 13:52

Prihvaćen prigovor novinara

Foto: D. Majstorović

Kako navode, taj predmet vraćen je Prvom osnovnom tužilaštvu.

"Predmet je vraćen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu radi preduzimanja svih neophodnih dokaznih radnji u cilju potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja javnotužilačke odluke" navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva koje je dostavljeno Insajderu.

Tokom inauguracije predsednika u maju ove godine na nekoliko lokacija kod Skupštine Srbije nepoznati ljudi napali su i pretili novinarima i fotoreporterima.

Neke novinare su čak krupni mladići, kako se videlo i na fotografijama koje su naknadno objavljene, silom udaljili sa skupa, podseća Insajder.

Dan posle toga Prvo osnovno tužilaštvo pokrenulo je objedinjeni postupak zbog napada na novinare tokom inauguracije.

Isto tužilaštvo je, šest meseci posle toga, odlučilo da ovaj postupak obustavi pošto je, kako su saopštili, na osnovu izjava "građana svedoka" utvrđeno da su "izvođenjem" pojedinih novinara iz mase sprečeni mnogo veći incidenti i "linč".Pojedini napadnuti novinari uputili su prigovor Višem javnom tužilaštvu. 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.