Site name

Jens Modvig: Srbija prekršila Konvenciju protiv torture

Srbija je prekršila Konvenciju Ujedinjenih nacija protiv torture isporučivanjem turskog državljanina, funkcionera Partije Slobode Kurdistana, Dževdeta Ajaza Turskoj.

4

Piše: Radio Slobodna Evropa

28. decembar 2017. 20:38

 Jens Modvig: Srbija prekršila Konvenciju protiv torture

Foto: Vikiepedija

Ovo je danas za Radio Slobodna Evropa izjavio Jens Modvig, predsedavajući Komiteta Ujednjenih nacija protiv torture i direktor Instituta protiv torture Danske.

Ajaz je u Turskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog "rušenja ustavnog poretka". Srpski sudovi su odbili njegov zahtev za azil, a u ponedeljak, 25. decembra je na osnovu odluke ministarke pravde Nele Kuburović isporučen Turskoj.

"Mislim da taj potez izuzetno zabrinjava zbog toga što je ovde u pitanju slučaj osobe koja je tražila zaštitu UN Komiteta protiv torture i te mere zaštite su ignorisane od strane države Srbije i ta osoba je isporučena samom izvoru torture. Mislim da je to krajnje zabrinjavajuće", kazao je Modvig za RSE.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

zorge

29. decembar 2017.

A da vidiš šta su radili u Hrvatskoj, Bosni, na Kosovu i okupiranom Srbistanu

branimir

29. decembar 2017.

neka odgovori Srbija gospodinu, da ceo zapadni svet krsi rezoluciju 1244, i da smo mi jako zabrinuti zbog toga... i onda smo kvit...

Petar J. Vetar

29. decembar 2017.

Koštaće vas neisporučivanje Haradinaja! Šta ste mislili? Da ćemo ko ovce da se vazda ponašamo.

rodoljub

29. decembar 2017.

Gospodin Jens bi trebao da kaze drzavama NATO saveza sta su prekrsili kada su bombardovale Srbiju, Libiju, Irak , .... Ovako ne treba - selektivno - da nam drzi lekcije .