Site name

BG: Doček uz Lukasa

Beograđani i gosti glavnog grada, koji su Novu godinu proslavili ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, dočekali su 2018. uz muziku pevača Ace Lukasa i vatromet.

2

Piše: Danas Online

Beograd 01. januar 2018. 10:23

BG: Doček uz Lukasa

Foto: Marija Đorđević/FoNet

U ponoć je Lukas pevao pesme "Znam za jedan grad" i "Đurđevdan". Potom je usledio vatromet, koji su građani masovno snimali mobilnim telefonima.

Na koncertu je počeo oko 20 i 30 minuta nastupile su i grupe Balkanika i Riblja Čorba.

Građani su tradicionalno proslavljali Novu godinu i u restoranima u centru grada, kao i u kafanama u Skadarliji, gde se slušala starogradska muzika.

Za vreme organizovanog dočeka 2018. bio je zatvoren za saobraćaj deo Kneza Miloša, od Londona prema Bulevaru Kralja Aleksandra.

Zatvorena je za saobraćaj bila i ulica koja od Terazija vodi prema Skupštini Srbije.

U toku dočeka povremeno su promicala kola hitne pomoći i vatrogasne službe, kao i policija.

Direktor policije Vladimir Rebić obišao je u novogodišnjoj noći štab Policijske uprave za grad Beograd, u blizini Narodne skupštine, i štab Uprave policije i Komandno-operativnog centra u sedištu beogradske policije.

"Policijski službenici su i ovu noć radili kako bi građani bezbedno proslavili Novu godinu. Novogodišnja noć je protekla mirno i 2018. godinu smo dočekali na trgovima i u zatvorenim prostorima bez većih incidenata, kako u Beogradu, tako i na teritoriji cele Srbije. Na Trgu Nikole Pašića, gde je Grad Beograd organizovao doček, Novu godinu je dočekalo oko 40.000 ljudi i sve je prošlo u najboljem redu, bez incidenata“ rekao je direktor Rebić.

Rebić se zahvalio građanima što su poštovali zakon, a policijskim službenicima što su i ovu noć proveli aktivno kako bi građani bili sigurni.

On je na Trgu Nikole Pašića obišao pripadnike Policijske brigade, Interventne jedinice 92, Žandarmerije, Vatrogasno-spasilačke brigade, Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i policije opšte nadležnosti. Kako je naveo, uverio se da su svi vredno i predano radili, kao i svakog drugog radnog dana.

"Svim građanima Republike Srbije, posebno zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, želim srećnu, mirnu i bezbednu 2018. godinu. Policijskim službenicima u Novoj godini želim da u Srbiji imamo manje krivičnih dela, manje prekršaja i manje stradanja na srpskim putevima i da svojim aktivnostima doprinesu većoj bezbednosti građana, kao što smo to činili i prethodnih nekoliko godina, u kojima beležimo značajno smanjenja stope kriminaliteta" istakao je Rebić.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

nenad

01. januar 2018.

nisam ljubitelj ovakvih Novih godina.

malik

01. januar 2018.

Eh ko nam decu vaspitava. Muzika Ace Lukasa i "kolega" je zabranjena na TV CG, u Makedoniji i u mnogim gradovima Hrvatske. Pa se vi samo busajte "fantasticnim docekom".