Site name

Vulin: Srbija voli i poštuje svoju Vojsku

Prvog dana u Novoj godini ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Operativni centar sistema odbrane.

6

Piše: Danas Online

Beograd 01. januar 2018. 15:51

Vulin: Srbija voli i poštuje svoju Vojsku

Foto: MOD

Ministar se tom prilikom zahvalio predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću na poboljšanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

On se danas u beogradskoj kasarni „Banjica 2“, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i državnog sekretara Aleksandra Živkovića, uverio da Vojska Srbije izvršava planirane zadatke i da je stanje u Republici Srbiji redovno.

Ministar Vulin zahvalio je Vladi Republike Srbije i predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću što je savladao brojne otpore da svi pripadnici bezbednosnih struktura, među kojima su i zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dobiju najveće povećanje plata u državi.

-Od prvog januara 2018. godine svi pripadnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i čitavog bezbednosnog sektora dobiće uvećanje plata od 10 procenata, rekao je ministar Vulin, izrazivši zadovoljstvo što se materijalni položaj pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije unapređuje.

 - Unapređuje se kroz povećane plate, kroz povećane dnevnice, kroz uvođenje solidarne pomoći. Unaprediće se i kroz masovnu stambenu izgradnju, ali i više i važnije čak od poboljšanja našeg materijalnog položaja, jeste povećanje ugleda i odnosa čitavog naroda i svih struktura prema Vojsci Srbije, rekao je ministar odbrane naglasivši da Vojska Srbije vredno radi, svakog dana i svakog sekunda, vodeći računa o bezbednosti i sigurnosti čitave naše zemlje i svakog građanina naše Republike.

On je istakao da sve to dokazuje da je Vojska Srbije nezamenljiva u očuvanju našeg svakodnevnog života.

- Snažna Vojska Srbije nije garant samo mira Republike Srbije, već je garant mira u čitavom regionu i u Evropi, rekao je ministar odbrane zaključivši da je Vojska Srbije spremna i sposobna da ispuni svaki svoj zadatak, bez obzira koji je dan ili zadatak u pitanju, te da Vojska Srbije čuva svoju Srbiju, baš kao što Srbija voli i poštuje svoju Vojsku.

Tom prilikom, ministar odbrane je putem video linka primio izveštaje iz operativnih centara Kopnene vojske, Komande za obuku i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane. Njemu su, takođe putem video linka, izveštaje podneli i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u Libanu, Kipru i Centralnoafričkoj Republici, obavestivši ga da je stanje redovno, da ljudstvo izvršava misijom definisane zadatke i da su svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su u mirovnim misijama bezbedni.

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Srebreničanin

01. januar 2018.

Čitav svijet poštuje srpsku vojsku, LOL.

Wlada

01. januar 2018.

Džizz Krajst, imaju li ovi ljudi bar trunku integriteta, pa makar na bolovanje da pobegnu kad načuju da će dolaziti ovaj klovn u posetu!?

Peka

01. januar 2018.

Šta doživeše srpski generali, znao je Vucic kako ce ih najvise poniziti, te im dade za ministra lika koji inace sluzi u javnosti za podsmeh I sprdnju.

Boki

01. januar 2018.

A vojska voli ministra koji je bezao od vojske.....

student

02. januar 2018.

hahahahaha

mr no

02. januar 2018.

srbija voli i postuje svoju vojsku i prezire ministra odbrane...