Site name

Direktor EPS: Biće smene zbog neprikladne objave na FB

Direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović biće sutra smenjen zbog neprikladne objave na Fejsbuku.

2

Piše: Danas Online

Beograd 03. januar 2018. 17:24

Direktor EPS: Biće smene zbog neprikladne objave na FB

To je potvrdio za Insajder direktor EPS-a Milorad Grčić.

Stojanović je na svom Fejsbuk profilu okačio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar: "Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini".

Zbog neprimerene fotografije i teksta koji je išao uz nju, oštro je reagovala Ženska odbornička mreža iz Knjaževca. 

„U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći "uslove za zapošljavanje" u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora“, navedeno je u saopštenju. 

Stojanović je nakon toga uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku. 

„Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica“ , pokušao je da objasni Stojanović. 

Uz to je dodao da „svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je dovoljan dokaz da su sporna slika i "oglas" šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu“.

Poverenica: Seksistička "šala" direktora

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas seksističku poruku direktora Elektrodistribucije u Knjaževcu Predraga Stojanovića na društvenoj mreži, kojom omalovažava i vređa dostojanstvo žena.

Objava Stojanovića ima dodatnu težinu s obzirom da, kao nosilac javne funkcije, ima obavezu da se bori protiv rodnih stereotipa i diskriminatornih stavova, ukazuje u saopštenju Poverenica.

Uprkos tome što se Stojanović izvinio, uz obrazloženje da je reč o „šali“, Janković je upozorila da to ne opravdava bilo kakve seksističke komentare u javnom prostoru.

Predrag Stojanović je uz komentar na Fejsbuku: "Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini" kao "ilustraciju" postavio neprikladnu fotografiju para u intimnom odnosu uz banderu, objavili su u utorak mnogi mediji.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

petarr

04. januar 2018.

Bravo Brankice i ostali mrzitelje svega, svacega i svakoga... da li vam je sada lakse u zivotu, da li sada lepše spavate...eto u ništili ste još jednoga... a onaj Saša što trtklja svašta na tkz. društvenim mrežama, to je u redu, to ne nanosi nikome bol i vređa nećija osećanja... đ

DDD

04. januar 2018.

Sloboda medija i razni rialiti programi nas "uče" da su dozvoljene, uvrede, tuče, seksiszam, dekoltei... čak i seks uživo i to na nacionalnim televizijama, a od šaljivog komatara na privatnom FB profilu, u toku novogodišnje proslave, napravljen je spektakl kojim se uporno i kontinuirano blati sigurno najbolja kompanija u Srbiji, sa ciljem da se na srednje staze upropasti....Zaboravljate "kako sudite, tako će vam se suditi, kako merite, tako će vam se meriti"