Site name

Za gimnaziju u Kragujevcu prikupljeno 1,2 miliona

Na Donatorskom doručku za obnovu Prve kragujevačke gimnazije, u kojoj je 4. januara, podmetnut požar, prikupljeno je oko milion dvestotine hiljada dinara.

1

Piše: Danas Online

Beograd 13. januar 2018. 21:37

Za gimnaziju u Kragujevcu prikupljeno 1,2 miliona

 Donatorski doručak, okupio je bivše i sadašnje učenike, profesore, privrednike, ugledne pojedince, građane, koji su želeli da podrže obnovu Prve kragujevačke Gimnazije, prenosi RTS.

Akciju je organizovalo "Udruženje 300 Kragujevčana", u saradnji sa Đačkim parlamentom Prve gimnazije, Studentskim parlament Univerziteta, Klubom privrednika.

U požaru 4. januara, izgorele su četiri kancelarije i učionica, vredne knjige, slike, nameštaj s kraja 19 veka. Prema prvim procenama, šteta je oko 20 miliona dinara. Sanaciju, po prioritetima, sprovode Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

L. N.

14. januar 2018.

Kragujevac je primer lose vladavine SnS. Gimnazija nije OBEZBEDJENA, nema PP CENTRALU i sada se steta procenjuje na 20.miliona dinara. Nije nista sjajnije u ostalim institucijama. KLINICKI centar najteže. Tamo vas odmah salju u privatne ordinacije gde vidi Cuda isti lekari rade honorarno.