Društvo

Danas (1998): Sve glasnije pretnje Jugoslaviji

Kako je odmicala 1998. godina, sve više se govorilo o mogućnosti da kosovska kriza bude okončana vojnom intervencijom međunarodne zajednice. Krajem septembra, počele su da se pojavljuju glasine da će se ovaj predlog pojaviti i u Ujedinjenim nacijama.

Sloga: Đorđević štiti kompaniju „Beograd na vodi“

Udruženi sindiikati Srbije “Sloga” u saopštenju za javnost otvoreno pitaju ministra za rad Zorana Đorđevića zašto je stradanje dva radnika na gradilištu “Beograd na vodi” samo predmet istrage MUP-a i Tužilaštva, a ne i Inspekcije rada u čijoj je to osnovnoj nadležnosti.

Od folklora do „Nevernih beba“

Treći dan privredno – turističke manifestacije 55. Župske berbe, privukao je u Aleksandrovac hiljade posetilaca iz raznih krajeva zemlje ali i iz inostranstva.

Kraj čehoslovačke demokratije pre 80 godina

Dan nakon što je vlast u Čehoslovačkoj, pod pritiskom Engleske i Francuske, donela odluku da preda deo teritorije u kojoj su nastanjeni Sudetski Nemci, Vreme 23. septembra 1938. na naslovnoj strani piše o padu Vlade i nastavku velikih demonstracija u Pragu.

Ministarstvo pravde prekoračilo nadležnosti

Nakon Radnog teksta ustavnih amandmana o pravosuđu i kritičkog suda Venecijanske komisije o njegovoj sadržini, Ministarstvo pravde Srbije pripremilo je Nacrt amandmana na Ustav Republike Srbije i 11. 09. 2018. godine objavilo na svom sajtu radi javne rasprave.

Još jedna smrt u vranjanskoj Opštoj bolnici

Šezdesetogodišnji pacijent A.S. iz okoline Leskovca preminuo je od zadobijenih povreda nakon što je skočio sa trećeg sprata Internog odeljenja opšte bolnice u Vranju, potvrđeno je Danasu u PU u ovom gradu.