Društvo

Dačić: Digitalizacija šansa za napredak

Iako u Srbiji digitalni mediji još nisu preuzeli primat od tradicionalnih, nema sumnje da je to pravac u kome se krećemo, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na konferenciji „Budućnost njuz portala na Zapadnom Balkanu“, koju je organizovala Bi-Bi-Si.

Vrednost donacije dva miliona dinara

Grad Užice je donirao dva putnička vozila „dačija“ užičkom Domu zdravlja, koja će biti namenjena za Službu kućnog lečenja u toj zdravstvenoj ustanovi.

Brnabić: Bez pomaka u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema pomaka u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da se pokazalo da Priština nije učinila dovoljno da pronađe krivca za taj teroristički akt.

Brnabić izrazila nadu za uspeh izrade medijske strategije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je izrazila nadu da će ovog puta izrada nove medijske strategije uspeti, pošto je, posle njenih konsultacija sa šefom države Aleksandrom Vučićem, odlučeno da se zaustavi rad na izradi medijske strategije, jer je izostao pun legimitet.

NALED: Jugoistočnoj Evropi potrebna platforma za razmenu reformi

Zemlje jugoistočne Evrope mogu da ponude dobra sistemska rešenja za unapređenje uslova za poslovanje i potrebna im je zajednička platforma koja će voditi proces prenošenja uspešnih ekonomskih reformi među članicama, ocenjeno je na skupu „Zajedno za konkuretniji region“, koji je organizovao NALED.

Narodna kuhinja: Sa 80 na 110 dinara po obroku

Usluge pripreme, distribucije i raspodele besplatnog obroka – takozvane Narodne kuhinje u Smederevu obavljaće MOVIE KITCHEN-CATERING DOO iz Vrčina, navodi se u ugovoru objavljenom na sajtu Grada Smedereva.

Hrvatska neće priznavati diplome iz Srbije?

Dekan Visoke škole za ekonomiju, preduzetništvo i upravljanje “Nikola Šubić Zrinski” iz Zagreba nedavno je rekao Glasu Slavonije da postoje indicije da se diplome stečene u Srbiji i BiH više neće nostrifikovati u Hrvatskoj.

Slučaj Ćuruvija: Izbačen izveštaj o komunikaciji optuženih

Sudsko veće Specijalnog suda, danas je, na glavnom pretresu optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, saopštilo da je delimično usvojilo predlog odbrane za izdvajanje dokumenata iz spisa predmeta, vezanih za informacije sa baznih stanica mobilne telefonije.

Vulin: Obučenost Vojske Srbije na najvišem nivou

Danu visokih zvanica Multinacionalne vežbe podržane računarskim simulacijama „Viking 18“, danas su u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima proširenog kolegijuma, šef Misije OEBS u Srbiji, ambasador Andreo Orici i drugi gosti.