Društvo

Dete popilo asepsol umesto vode u vrtiću u Rači

U predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Rači vaspitačica je greškom detetu, umesto vode, dala da popije asepsol, dete je na intenzivnoj nezi i nije životno ugroženo, javio je danas RTS.

Kossev: Kamenovan automobil na severu Kosova, povređen policajac

Pripadnik Kosovske policije povređen je danas u blizini ilegalnog prelaza Brnjak sa centralnom Srbijom prilikom transporta lica osumnjičenog za ilegalan ulazak na Kosovo, kada su nepoznata lica preprečila put i kamenovala automobil kojim je osumnjičeni prevožen u policijsku stanicu, potvrdio je za portal Kossev Besim Hoti iz Kosovske policije.

Apelacioni sud: NIN da vrati Rihu na posao

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Prvog osnovnog suda kojom se poništava rešenje o otkazu koji je nedeljnik NIN, pre nepune četiri godine, dao tadašnjoj urednici političke rubrike Antoneli Rihi, potvrdila je za FoNet advokatica Jukoma Katarina Golubović.

Srbija na dnu lanca ishrane u trgovini naoružanjem

Činjenica da je oružje proizvedeno u Srbiji pronađeno na ratištu u Jemenu, i pored međunarodnog embarga na izvoz oružja u ovu zemlju, ne može dovesti do pravnih ili političkih posledica po Srbiju, saglasni su u izjavi za Danas stručnjaci za vojna i bezbednosna pitanja.

Veterinarska inspekcija: Nismo bili obavešteni o oduzimanju konja u romskom naselju

Republička veterinarska inspekcija zvaničnim putem nije bila obaveštena o oduzimanju konja u romskom naselju Crvena zvezda u Nišu, niti su predstavnici te institucije bili prisutni kada je desničarska organizacija “Srbska čast” oduzela životinju vlasniku, rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Upravi za veterinu.

Slova imena Pirota postavljena u centru grada

Po uzoru na velike gradove i turističke centre u Pirotu su danas postavljena slova imena grada u samom centru. Ono što je interesantno je da je šara čuvenog pirotskog ćilima isrtana u slovu O.