Lekari se bore za život dečaka 1Foto: Hitna pomoć

Dečak iz Borče kojem je tokom jučerašnje oluje pala grana na glavu u teškom je stanju, operisan je u Urgentnom centru i trenutno je na lečenju u Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Povređeni petogodišnjak juče tokom popodneva bio je u stabilnom stanju, međutim stanje mu se pogoršalo, saznaje „Blic“.

Iz Urgentnog centra jutros su rekli da je dete je u teškom stanju, životno je ugrožen.

Nešto posle 12 sati on je prebačen uTiršovu na dalje lečenje.

– Dečak O. I. primljen je danas iz Urgentnog centra na Odeljenje hirurške intenzivne tarapije na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Dečak je zadobio teške telesne povrede, hirurški je zbrinut u UC, a dalje lečenje i nega deteta će se obaviti na klinici u Tiršovoj. Dečaka prate naši neurohirurzi – kaže prof. dr Zoran Radojičić, direktror Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Hitna pomoć intervenisala je još jednom u Borči kada je zbog jakog vetra jednog odraslog muškarca u glavu udario prozor.

Zbog oluja sa pljuskovima i gradom koja je prošla kroz Beograd hitne službe i komunalci imali su pune ruke posla. Na Novom Beogradu jednom muškarcu u Ulici trešnjin cvet pala je kapija na leđa, a i na jednog stanovnika Zemun pala je grana. Zbog nevremena je juče u blizini Lida na Dunavu prevrnuo se čamac i tada je nestao Ivan D. (75).

Zbog nevrema je pričinjena i značajna materijalna šteta, a sa Osnovne škole „Branislav Nušić“ na Voždovcu pao je deo krova, pa učenici od petog do osmog razreda danas ne pohađaju nastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari