Site name

Nastavak programa transplantacije

Uspešna transplatacija jetre na VMA

Uspešnom transplantacijom jetre pacijentu G.G. (60) u noći između 29. i 30. septembra, hirurški tim Vojnomedicinske akademije nastavio je program presađivanja solidnih organa, kao i dobru saradnju transplantacionih centara Srbije - Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog centra Srbije i VMA.

Piše: Danas Online

Beograd 05. oktobar 2017. 12:34

Foto: VMA

Zahvaljujući humanom gestu porodice preminulog donora iz Novog Sada, pacijent, takođe iz Novog Sada, nalazi se u dobrom zdravstvenom stanju. Uspešan inicijalni tretman nakon zahtevne hirurške intervencije obavljen je na Odeljenju intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, saopšteno je iz ovo vojno-zdravstvene ustanove.

Operativni postupak prošao je bez komplikacija uz uredan postoperativni tok, a oporavak pacijenta nastaviće se u saradnji sa konzilijarnim timom lekara VMA.

Hirurški tim VMA na čelu sa dr Darkom Mirkovićem činili su opšti hirurzi dr Miroslav Mitrović i dr Milan Jovanović, vaskularni hirurg asistent dr Momir Šarac, anesteziolozi dr Miodrag Stevović i dr Goran Rondović, kao i medicinski tehničari VMA.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.